0000515586-article2

Кой иска война в БСП ?

Националният съвет на БСП наложи на члена на НС на БСП Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие „Изключване“ и прекрати членството му в БСП.

Това съобщиха от партията.

Гласували са общо 170 от 187 членния състав на Националния съвет, разпределени както следва: за – 106 гласа, против – 61 гласа, въздържал се – 3 гласа.
……………………………………..

Има една чудесна руска песен „Искат ли Русите война ?“,която и днес е много актуална.
За съжаление ,същият въпрос задавам аз, но свързан  с партията БСП…….
Часове преди „изключването“ на Кирил Добрев,случило се по модерен начин-посредством гласуване по електронната поща ,написах в социалните мрежи:
 Screenshot_20211230-142556 (1)………………………………………………………………….
Категорично съм против хрумналата идея да бъде изключен от БСП Кирил Добрев!Дори днес да бъде“изключен“ ,нима някой ще промени мисленето,говоренето и поведението му?Всеки има право за свобода на действията си ,независимо какво и защо на някой се харесва или не!
Не мога да си представя по-голям таралеж в коледната елха на БСП,а и най-големите врагове на столетницата не биха се сетили да предизвикат подобно самоубийство!Вместо да се използва момента за малко оптимизъм и събуждане на изчезващата левица,тя дълбае дъното на помийната си яма!
Няма да хвърля камък срещу Корнелия Нинова,но къде са другарките и другарите около нея,няма ли кой да спре този апетит за самоизяждане?
Сърбах попарата на „партийната линия“ и преди и след 1989 година.През 1986 ,когато се опитах да разоблича един самозабравил се партиен гулайтер,едва не ме изключиха от БКП.Скоро разбраха,че съм бил прав…
През 2003 ,след 13 години начело на общинската организация на БСП в Несебър,не се съгласих да подкрепя за втори мандат като кмет същия човечец и се самоизключих от БСП.
Тогава Сергей Станишев и Румен Петков ме убеждаваха колко ще бъда добре,ако си променя позицията…..
Скоро разбраха,че съм бил прав……
Тези факти и преди и сега не ме промениха нито в позициите ми,нито в отношението ми към лявата идея.
На кого и защо му е да гони Кирил Добрев от БСП?Нима тази партия ще стане по-силна,по-желана и по успешна на избори,като авторитет в страната и чужбина?
Категорично ,не!
А може би,някой иска БСП да изчезне?
Това няма да се случи и заради хилядите изключени,забравени и пренебрегвани непартийци,които не са сменили кръвта си!
 
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *