3D_Pisma_Levski_01-800x800

Издадоха писмата на Васил Левски в луксозна книга

 Сдружение „Българска история“
В навечерието на 146-годишнината от гибелта на Левски, сдружение „Българска история“ издаде първото самостоятелно издание на писмата на Апостола, съдържащо фототипна част и разчетен текст.
От издателството уточняват, че „Писмата на Левски“ е точно такова, каквото се очаква да бъде – луксозно издание с твърди корици, което да заеме почетно място в семейната ни библиотека. Чрез него всеки ще има възможност да се докосне до епистоларното наследство на Апостола, но също и да се запознае с неговите мисли, желания и тревоги.
Наследници на Левски представиха в Добрич книга за великия българин Наследници на Левски представиха в Добрич книга за великия българин Двама от потомците на Васил Левски – Стефан Караиванов и Васил Чардаклиев, представиха пред ученици в Добрич книгата .
Книгата съдържа 60 избрани писма. В първата част на изданието ще откриете автентичните им изображения от архивите, а във втората – разчетен текст, запазващ изцяло оригиналния изказ и правопис. Именно тази автентичност ще помогне на читателя за осмислянето на човека Васил Кунчев, призван да се превърне в героя Левски.
Множеството пояснителни бележки внасят контекст в съдържанието и добавят огромна научна стойност на написаното. Нещо повече – разчитането и подборът на писмата е дело на изтъкнатите специалисти Цветолюб Нушев и Тодорка Томова, посветили живота си на изследване на документалното наследство на Апостола.
Проектът е подкрепен и от Национална библиотека „Кирил и Методий“. Във времена, когато личността на Левски е обект на спекулации и сензации, а и все повече се дистанцира от нашата действителност, подобна книга е повече от необходима, добавят още от издателството.

„Писмата на Левски“ вече е налична за предварителна поръчка на BULGARIANHISTORY.SHOP, a от 18 февруари може да бъде открита и в търговската мрежа. Редактор: Румен Скрински
© Actualno.com

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *