01

„Зелените” скочиха срещу екологичен проектозакон

Централата на WWF е сезирана за скандалната позиция на нейните активисти в България

 

 

 

„Зелени” организации скочиха срещу поправките в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които гарантират опазването на природата край морето и чистотата на плажните ивици. Позицията на така наречените еколози е повече от скандална. Подетата от тях кампания доказва за пореден път, че въпросните НПО-та имат за цел всичко друго, но не и опазването на природата. WWF – България  и техните  партньорски организации от коалиция „За да остане природа в България“  подеха злостна и истерична кампания, след като парламентарната комисия прие поправките за забрана на дивото къмпингуване. Новите правила, които ще бъдат гласувани в парламента след два дни гарантират, че плажовете и терените зад тях вече няма да бъдат превръщани в сметища и затрупвани всяко лято с тонове боклуци и фекалии. Това очевидно никак не се харесва на т. нар. природозащитници, които уж се борят да запазят крайбрежието девствено.

 

В централата на WWF в Швейцария вече е изпратен сигнал за скандалните действия и необяснимата анти-екологична кампания на родните „еколози”. Сигналът описва как зелени НПО-та в България уронват  авторитета на марката WWF и природозащитната кауза.

 

В писмото се казва: „За съжаление  WWF – България не само не е наш  съмишленик, но активно действа против опазването на българското Черноморие, като публично  защитава   нерегламентираното къмпингуване. Обръщаме се към Вас, в качеството ви на президент на WWF и с апел да подкрепите един справедлив  законопроект, чиято единствена цел е опазването на Черноморското крайбрежие и опазване чистотата на водите и плажовете в България.

 

Отправяме към вас апел да въздействате с целия си авторитет върху лидера и членовете на WWF – България, които оказват яростна съпротива срещу подготвяните промени в закона и демонстративно го саботират. Настояваме да получим отговор на въпроса защо една природозащитна организация, като WWF – България демонстрира категорично несъгласие срещу Закон, който ще гарантира опазването на природата. Призоваваме ви да се намесите спешно и по категоричен начин по този проблем. Надяваме се, че ще сложите край на тази необяснима кампания, подета от вашите сподвижници в България и насочена срещу опазването на природата”.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *