28378513_1868765709831719_4805313672028528252_n-1

Звездните влияния през декември 2019 г.

 

Идва онази част от годината, през която се раждат Стрелци – най-големите късметлии на зодиака. На 26.11.2019 г. се наблюдава Новолуние в Стрелец – двете светила са в едно, а планетата управител на Стрелец Юпитер ще премине в нов знак.

Дните около Новолунието са подходящи за полагането на нови цели, реализирането на амбиции. Хората се чувстват ентусиазирани и вдъхновени да вървят напред и да постигат желанията си. Ако още не сте си поставили нови амбициозни задачи още не е късно да го сторите.

Стрелецът винаги свързваме със задаване на нова цел. Юпитер в рождената карта на човек описва неговите стремежи, цели, идеали. Юпитер свързваме с усещането ни за собствено достойнство и кое е онова, към което се стремим в социума. Знакът на Юпитер показва кое смятаме за успешно и престижно, каква е нашата социална ориентация и амбиция.

 

От 3 декември 2019 г. Юпитер преминава в знака на земния Козирог и ще остане там цяла година – до 19 декември 2020 г. Какво означава това? Козирогът е знак, който свързваме с материята, формата, структурата. Добре е да залагаме на материалните си цели. Подходящ период за изготвяне на стратегия особено що се отнася за кариерното ни развитие. С дисциплина, труд и постоянство да работим в посока усъвършенстване и придобиване на материални блага и професионално израстване.

Представителите на зодия Козирог лека по лека започват да усещат влиянието на Юпитер в собствения им знак. Припомням, че последните две години бяха особено трудни за тях, защото Сатурн е в техния знак. Сатурн носи ограничения и изисква самоконтрол. Често е наричан „чистач на кармата“ и  когато преминава през важна точка в рождената ни карта носи трудности. Но пък след неговите изпитания, човек става по-мъдър, по-смирен и по-отговорен. Сатурн ще бъде в Козирог до декември 2020 г.

Целият месец декември 2019 г. е белязан от едно много значимо съединение на планетите  Плутон и Сатурн. Много често тази „тежка“ планетарна конфигурация говори, че е дошъл момент за разрушаване на някаква властова структура и тотална трансформация на досегашния съществуващ ред. Плутон, както се изразява Лиз Грийн е „грубата сила на природата с най-страхотната мощ“. Авторката пише, че конфигурацията Сатурн-Плутон „поставя човека в досег с необходимостта да се слага край.

Той трябва или да разрушава нещо в обществото, или да улеснява неговата трансформация. Много често Сатурн-Плутон става саботьор, работещ за катурването на някаква здраво установена структура или набор от ценности.“
Точният аспект между двете планети ще е януари 2020 г., а за окончателното му разпадане можем да говорим едва в началото на 2021 г. С една дума: идната 2020 г. ще е белязана със знака на разрушаване, противопоставяне и трансформации в сферата на властта и структурите в обществения живот, но и в рамките на личностното ни осъзнаване.

Дошъл е моментът да се изправим и пред собствените си ограничения и рамки в ума, които не позволяват да приемем реалността такава, каквато е. Добре е да се изправим честно пред заучените моделите и умствените програмите, които не ни позволяват да разгърнем цялостния си творчески потенциал. Да се изправим пред най-големите си страхове, да ги погледнем и трансформираме чрез воля и действие – това е урокът на Сатурн-Плутон. Той болезнен, но крайно необходим.

 

 

 

ValentinaАстролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка:Michail Hubchev Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *