IMG_0483

Електронен алманах издадоха кубратските творци

Международения  ден на поезията отбелязаха в Кубрат

В алманаха са включени 21 поети, хумористи и карикатуристи

Местните творци от Кубрат отбелязаха подобаващо Международния ден на поезията – 21 март. Гост на вечерта бе известният поет и сатирик Дулинко Дулев от Разград.
С кратко слово проявата бе открита от секретаря на местното читалище Гинка Денчева. След това бе представено първото електронно издание на местните творци със заглавие „Кубратски гласове“.

Главната заслуга за появяването му е на Здравко Вутов – началник на отдел „ПКТУО“ в община Кубрат. Той последователно представи биографиите и някои произведения на включените в алманаха 21 членове на местния клон на Конфедерацията на българските писатели и на клуба на хумориста „Жарава“ в града.

Сред тях са и почетните членове на клуба Борис Арнаудов от София, Валери Александров – ВАЛЕКС от Русе, Велко Велков и Дулинко Дулев от Разград. Някои от присъстващите автори прочетоха част от най-новите си произведения.
Накрая свои творби прочете Дулинко Дулев. В скоро време електронното издание ще бъде качено на сайтовете на община Кубрат и на Конфедерацията на българските писатели.

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *