ПРОФ.Д-Р АСЕН БАЛТОВ

Директорът на Пирогов и поетът-колекционер Ангел Симеонов с високи отличия от Черноморските награди

 
Церемонията е на 30 август в емблематичния Арт комплекс Анел


Високото отличие на Черноморските Оскари – Личност на годината, ще бъде връчено на проф. д-р Асен Балтов, диpеĸтоp на Унивеpcитетcката болница за cпешна медицина “Пиpогов”, който е шесто поколение лекар. Церемонията за престижните награди е  на 30 август в емблематичния Арт комплекс Анел в Созопол, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Като директор на най-натоварената болница у нас проф. Балтов не пести време и труд. Служителите му признават, че за него няма почивка – лекува и в събота, и в неделя. Дори по време на лятната си отпуска, докато е във вилата си на Южното Черноморие, докторът помага на летовници с ортопедични травми и се отзовава на всеки, който се нуждае от лекарска помощ.
Баща е на 4 деца, но те засега не са решили дали да поемат по пътя му и да се превърнат в седмо поколение доктори.
Преди да оглави Пирогов проф. Балтов Преди това е началник на Първа травматологична клиника на университетската спешна болница. От 1 април 2019 г. е координатор на Експертния съвет по ортопедия и равматология към МЗ.
През 1994 г. завършва Медицински университет-гр. София. Две години по-късно започва специализация по ортопедия и травматология към Втора травматологична клиника на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Работи в спешната болница до месец декември 2006 г. От края на 2006 до февруари 2013 г. е ординатор в Катедра „Ортопедична Травматология и Реконструктивна Хирургия“ – ВМА.
Специалист в областта на оперативно лечение на фрактури и изкълчвания на крайниците и таза; на лечение на политравма и посттравматични увреждания на крайниците; ендопротезиране на стави на горен крайник – рамо и лакът. През юни 2016 г. продобива степен „професор“, а към момента председателства Българската Ортопедо-Травматологична Асоциация, чийто член е от 1997 г.
Членува в EFORT – от 2003 г., AO Алумни Асоциация България – от 2005 г.; Международна Кюнчер Асоциация – от 2009 г.; АО Травма България – от 2010 г.; АО Травма Европа – от 2011 г.
Ангел Симеонов Вежди РашидовЧерноморските награди ще отличат и приноса в духовното развитие на поета-колекционер Ангел Симеонов, създал първия в света хотелски музей на открито в Арт комплекс Анел в Созопол.
Той е един от най-големите колекционери на съвременно българско изкуство. В двата му хотела – „Анел“ в София и Созопол  е разположена огромната му колекция от картини, пластики и скулптури, а подобна изложбена площ няма аналог не само у нас.   Ангел Симеонов е и поет – пише стихове от дете, като е наследил дарбата от своя баща. Неговите стихове стават текстове на песни, влезли в репертоара на най-добрите певци на България – Васил Петров, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова и много други.  
Церемонията за петото издание на престижните награди ще събере хотелиери, предприемачи, артисти, политици и журналисти на 30 август.
Титаните на родната сцена – Васил Петров, Силвия Кацарова и Панайот Панайотов ще пеят на сцена върху скалите над морето и ще изпълнят песни по текстове на поета-меценат Ангел Симеонов, собственик на Арт комплекс Анел.
Ще бъде представена и социалната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на отличници, които искат да останат да учат и да работят в България, допълват управляващите съдружници на агенцията Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *