655-402-redzhep-erdogan

Дипломатът Любомир Шопов представя втората си книга в Бургас

Дона МИТЕВА

„Турският въпрос и държавната сигурност – книга втора Измамата“ е вече на пазара. Бургазлии могат да се срещнат с нейния автор  – известният експерт по сигурността, дипломат и посланик от близкото минало Любомир Шопов. Срещата-разговор и представяне на книгата ще се проведе на 12 ноември в зала 3 на Дома ма армията – Бургас от 17 часа.
Авторът на „Отдел Трети“ и „Геноцид“ ще разкаже на живо подробности около новата си книга.

Първата част „Турският въпрос и държавна сигурност“ излезе от печат  през 2016 година. А авторът е сред най-добрите познавачи на българо-турските отношения – в исторически и съвременен аспект, които с успех пренася върху страниците на книгите.

В новата книга посланик Шопов разглежда деликатните отношения между двете съседни държави – България и Турция, коментира  философията на „двойните стандарти“.

Авторът засяга също темата за възродителните  процеси, но този път през призмата на турската държавна политика към малцинствата, които са малко познати у нас. Шопов пише в новата си книга и за стратегическия проект „Нова Турция“ на президента Реджеп Ердоган.

Паралелно с всичко онова, което авторът коментира са Южната ни съседка и дипломатическите отношения с нея, той не остава безразличен и към българската действителност. От опита си на дипломат и фигура в средите на държавната сигурност, Шопов коментира и родната действителност. Неговата преценка е, че  нашата държава губи в момента част от суверинитета си и се превръща все повече в територия, подвластна на чуждите капитали.

Националните ценности и традициите отстъпват на заден план. До тези изводи стига на базата на сложни анализи на сложните глобални отношения и фактори и механизмите на международното общуване.

„Информационните възможности днес позволяват бързо да съпоставяме резултатите от най-значимите събития в историята на човечеството, да проникнем в джунглата на лъжите и истините, на паденията на разума и триумфите на измамата“, казва авторът.

Ако бургазлии искат да разберат повече за силата на политиката и за политиката на силата, могат да го направят и в непринуден разговор с Любомир Шопов, преди и след представянето на книгата  „Турският въпрос и държавната сигурност – книга втора Измамата“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *