Обзор (1)

Димитър Бойчев: В Обзор има притеснение заради общинска заповед

 

 

Нова заповед на кмета на Община Несебър за събаряне на паркоустройствен проект „Бедрок“ предизвиква притеснение и реакции сред жителите на Обзор.

Местни жители информираха народния предстватилел и областен лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, че поредната заповед за събаряне на ембематичните площадки е изготвена непосредствено след проведения референдум за отделяне на Обзор от морската община.

55d9d5d304dc1 (1)Нароченият за премахване обект, в центъра на Обзор, е строен като епизод от анимационнен филм с декори от Каменната епоха. Изграден е преди 12 години и е един от символите на града заради нетипичните детски съоръжения.

Местните жители припомнят, че точно преди една година Община Несебър отново искаше да изпрати багери в атракциона. Тогава над 600 души се обединиха в посписка за да защитят „Бедрок“.

Според хората в Обзор обектът е категоризиран с подписа на кмета на Община Несебър, който е сключил 2 договора – един за построяване и един за поддръжка. Миналата година, по съдебен път, заповедта за разрушаване на обекта е отменена.

Новата заповед е видоизменена, така че да няма кой да я обжалва. Единственият оправомощен, който да упражнява надзора за законност е прокуратурата.

„Има необходимост компетентите власти да извършат проверка, за да се изясни казусът. Очевидно има напрежение в местната общност и за да няма подозрения в целесъобразността на решението всички въпроси относно заповедта трябва да бъдат изчистени“, коментира Димитър Бойчев.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *