1211

ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТНОВО СА СРЕД „УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”

 

 

5(681) За поредна година община Несебър има представители в списъка на успелите деца на България. Пет несебърски деца и младежи, номинирани от Фондация „Димитър Бербатов”, са в престижния списък за 2016 година. Самуил Лечев, София Коларова, Станислав Иванов, Любомира Тодорова и Константин Башиков са включени в излезлия преди броени дни Алманах „Успелите деца на България 2016”.

Самуил Лечев – София Коларова, и Станислав Иванов – Любомира Тодорова са състезатели по спортни танци и са номинирани като танцови двойки, а Константин Башиков е пианист. Самуил и София са двананадесетокласници от Търговската и Английската гимназия в град Бургас, Станислав е ученик в осми клас в ГРЕ „Г. С. Раковски” – град Бургас, шестокласничката Любомира учи в ОУ „Братя Миладинови” – град Бургас, а 8 годишния Константин е възпитаник на НУМСИ „Проф. П. Владигеров“ – град Бургас.

Това, което ги обединява е, че са от Несебър и, че са постигнали значими успехи в спорта и изкуството.  Младите несебърски таланти получават престижното признание за класиране на призови места в национални и международни състезания и конкурси в областта на спорта и изкуството.

И през 2017 година Самуил и Станислав продължават успешното си развитие в своя красив спорт с нови партньорки. Константин също продължава да жъне успехи в сферата на изкуството. След месец започват номинациите на Фондация „Димитър Бербатов” за 2017 година, сред които отново очакваме да видим талантливи несебърски представители.

 

Номинациите са в рамките на Проекта на Фондацията „Награди за успелите деца на България”, който стартира успешно през 2008 г. Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца.

 

Списъкът на одобрените от журито номинации може да се разгледа на следния интернет адрес (списъкът е по азбучен ред) – http://dberbatov.org/nagradi/list .

Номинации на несебърските представители:

1Самуил Лечев и София Коларова – http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/547

 

 

 

 

 

 

2Станислав Иванов и Любомира Тодорова – http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/906

 

 

 

 

 

 

3Константин Башиков – http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/673

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *