1_Viktoria_Goteva_Nikolaos_Tsitiridis

Десетки почистени местности и стотици доброволци с личен добър пример в Световния ден на почистването 2021

Водолази почистиха и морето край Несебър

 

Посланиците на “Добрият пример” Николаос Цитиридис и Виктория Готева призоваха за повече добри дела от акцията на bTV около язовир Батак

 

Доброволци от над 160 държави отбелязаха Световния ден на почистването (World CleanUp Day 2021) на 18 септември, който у нас по традиция се провежда с подкрепата на bTV Media Group. В рамките на социално отговорния проект “Добрият пример” стотици доброволци от цялата страна се включиха с индивидуални усилия в почистването и облагородяването на десетки емблематични места и малко известни кътчета от картата на България.

В условията на пандемията от COVID-19 инициативата се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, без традиционните масови акции и с фокус върху малки предварително сформирани групи и личните усилия на доброволците.

 

Малки и големи отделиха от времето си на любими места за отдих с една мисия – да видят природата около себе си по-чиста. Сред тях са и лицата на bTV – Николаос Цитиридис и Виктория Готева, които за поредна година се включват в глобалната инициатива, както и талисманът на “Добрият пример” – Зеленко.

 

„Една пластмасова бутилка се разгражда в природата за 400 години. Представете си, ние оставяме боклуци, които ще завещаем на нашите пра-пра-внуци“, каза водещата на bTV Новините Виктория Готева.

 

„Докато дойдох тук, не предполагах колко мръсно може да бъде едно толкова хубаво място, необяснимо е за мен защо човек би замърсил това. Важно е да чистим след себе си“, допълни Николаос Цитиридис.

 

Повече от двадесет акции и резултатите от действията на стотици доброволци вече са маркирани на специалната карта на сайта на „Добрият пример“. Всички, които искат да отбележат районите, които са почистили и облагородили, могат да го направят след бърза и лесна регистрация на сайта.

 

В подкрепа на глобалното движение Let’s Do It World, bTV продължава и пилотната си инициатива с фокус върху проблема със замърсяването с цигарени фасове както в природата, така и по улиците на България. За целта, в сърцето на редица местности, почистени от емблематични акции на „Да изчистим България заедно“ през годините, вече са позиционирани специални контейнери за събиране и впоследствие – рециклиране, на един от най-разпространените замърсители в света – цигарените угарки. Контейнерите имат за цел да подкрепят усилията на доброволците в Световния ден на почистването да премахнат от лицето на Земята един милиард вредни фасове.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *