6

Дарения за паметник на хан Кубрат в град Кубрат

 

Идеята за изграждане на паметник на хан Кубрат в град Кубрат постепенно намира все повече привърженици в цялата страна. Инициативата бе на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ в града.

За дарителската кампания спомага и обявеният от община Кубрат и инициативен комитет национален конкурс за идеен проект за паметник на хан Кубрат. Увеличават се и хората, дарили средства за осъществяването на тази родолюбива идея.
x620_KubratObshtina8728.jpg.pagespeed.ic.hajcCPvs48Пръв се отзова бившият кмет на община Кубрат Бюрхан Исмаилов, който дари 500 лева лични средства. Включиха се и членовете на Управителния съвет на сдружението Кирил Калчев, Ахмед Мерданов, Доротея Георгиева и Феодора Илиева, превели по 50 лева.

Към дарителите се присъединиха и управителят на счетоводна къща Атидже Салиева – 100 лева, д-р Деян Славов от Русе – 500 лева, ЕТ „Лютфи Дахилов – Инсстрой – ЛД“ – 1 000 лева. Отделни граждани са спонсорирали инициативата с общо 220 лева. Общо до този момент дарените средства са 2 520 лева.
От сдружението призовават всички да се обединим около идеята за изграждане на паметник на хан Кубрат в град Кубрат и финансово да я подкрепим.

Това ще бъде нашият принос към идните поколения.

Банковата сметка за дарения :

IBAN:BG45IORT81163300700000
                                     BIC:IORTBGSF

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *