Поредни конгресни драми тресат столетницата БСП.

Външна фирма ще брои бюлетините от вота за председател на БСП. Това научи News.bg от свои източници на „Позитано 20”.

Тази идея не се харесвала на опонентите на лидера Михаил Миков, според които така той щял да си осигури служебна победа.

На последния пленум на партията депутатите Кирил Добрев и Красимир Янков са предложили всеки кандидат за лидер на червената партия да има застъпник в изборните секции. Ръководството отложило решаването на този въпрос обаче за друг път.

Сред червените вече се говори, че тепърва щяла да се ожесточи компроматната война между кандидатите. Корнелия Нинова щяла да бъде атакувана с дясното й минало. Настоящият лидерът Михаил Миков пък се прочу с историята с марка бира, в която има дял акции.

Другите кандидати за лидерското място в столетната БСП са Георги Гергов, Красимир Янков и Валери Жаблянов.

Припомняме, 49-ият конгрес на БСП, който трябва да избере нов председател и нов Национален съвет (разширено партийно ръководство), ще се проведе на 7 и 8 май в зала 1 на НДК.

Драма имаше и при избора на дата, на която да се проведе събирането на социалистите, тъй като на желаните дати традиционно заеманата зала 1 на НДК бе заета.

Преди два месеца имаше и идея конгресът тази година да се проведе в старопрестолния град Велико Търново, като така столетницата да почете годишнината – 125 години от създаването си. Аргумент срещу този вариант беше обаче мнението, че БСП не е провинциална партия.