2. Иван Бунков, председател на БАРМ, със статуетката

Връчват за 16–ти път Голямата годишна награда за журналистика

Връчват за 16–ти път Голямата годишна награда за журналистика „Константин Кирил Философ“

Тя се присъжда от Българската асоциация на регионалните медии за високо професионално майсторство и гражданска позиция

 

1. Статуетката _Константин Кирил Философ_В Казанлък в петък, 21 юни 2019 г., Българската асоциация на регионалните медии /БАРМ/ ще връчи годишната Голяма награда „Константин Кирил Философ“ на журналист с високо професионално майсторство и гражданска позиция, спечелил конкурса на организацията. Домакини на форума са кметът на града Галина Стоянова и вестник „Искра“, който навършва 95 години. Иван Бунков, председател на Управителния съвет на БАРМ заяви, че колегите му от цялата страна ще се съберат в Центъра на България не само да празнуват, но и да покажат, че въпреки всички трудности и  изпитания, които им поднася времето днес, те са живи, несломими и се развиват.

29 вестника са обединени в асоциацията. По-голяма част от тях са информационни всекидневници с разнородна читателска аудитория. Изданията отдавна са преодолели географските граници на областите, защото всички имат и модерни информационни сайтове, които се четат и извън пределите на страната.

По този начин те заличиха разликата между национална и регионална медия. А на местния пазар регионалните издания са със силно доминиращ характер и се търсят като истинско лекарство срещу фалшивите новини, твърди Бунков. Ето защо пътят им на развитие е отворен. Те ще стават все по-необходими на читателите със своята коректност, точност и задълбоченост.

БАРМ е учредена на 11 май 2002 година като сдружение с идеална цел, за да защитава и популяризира дейността на своите членове. Работи за утвърждаване на свободата на словото и за развитието на  журналистиката във всички региони на страната.

Автор на статуетката „Константин Кирил Филосов“ е скулпторът Емил Пенчев, живеещ в Кърджали.

 Снимки:

1.Статуетката „Константин Кирил Философ“

  1. Иван Бунков, председател на УС на БАРМ, с тазгодишната статуетка, очаква журито да излъчи новия насител на приза
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *