5787422

Българо-руската търговско промишлена палата отбелязва 30 г

 

През декември т.г. Българо-руската търговско промишлена палата (БРТПП) отбелязва 30-та годишнина от създаването си през 1988 г. „Системата на търговските камари играе огромна роля в развитието на двустранните отношения. Ние разполагаме с необходимите организационни и инфраструктурни възможности изцяло да подкрепяме осъществяването на  бизнес както в България, така и в Русия“, заяви председателят на Управителния съвет на БРТПП Георги Минчев/на снимката/.

БРТПП ежегодно организира прояви с участието на представители бизнеса на двете страни. „Нашата цел е да осигурим стабилна платформа за контакти между заинтересованите руски и български компании. При това използваме специфичните компетентности на националните камари – Българската ТПП (БТПП)  и ТПП на Руската Федерация (ТПП РФ), и тази синергия съществено повишава „коефициента на полезно действие“ на проведените през последния период мероприятия“, заяви Георги Минчев. За 2019 г. сме предвидили организацията на форуми, посветени на развитието на ИТ- технологиите и туризма в България и Русия, каза още председателят на УС на БРТПП.

Освен съдействието за решаване и облекчаване на редица въпроси в транспортното, митническото и визовото обслужване, БРТПП  акцентира върху развитието на регионалното сътрудничество и малкия и среден бизнес. Както подписаните от БРТПП над 30 споразумения за сътрудничество с регионални руски палати, така и тясното взаимодействие с БТПП и ТПП РФ осигуряват на българските предприемачи възможност да представят своята дейност във всичките 181 регионални палати на огромната територия на Руската федерация.

БРТПП посреща своята 30-та годишнина с над 170 члена и ясна тенденция за постоянно увеличаване на членствения състав,  представляващ  широк  спектър от  икономически дейности в области като машиностроене, ИТ и електронна техника,  туризъм и недвижимост, транспорт и спедиция,  архитектура и строителство, лека промишленост, винопроизводство и селскостопанска продукция, инвестиционна и търговска дейност, банково и застрахователно дело, услуги.

„В условията на нарастващ взаимен интерес на бизнес общностите на България и Русия, ние виждаме непосредствените си задачи в по-нататъшно затвърждаване на своята позиция и работа в две основни насоки.   Едната е защита на интересите на членовете на БРТПП на руския пазар, като приоритет е  предоставянето на икономическа и търговска информация, подпомагане търсенето на бизнес-партньори  и осигуряване на съдействие на регионално ниво. Другата важна задача е свързана със съпровождане на руския бизнес на българския и регионалния пазари. Ние сме  уверени в успеха на своята мисия“, заяви Георги Минчев.

Тържественото отбелязване на 30-та годишнина на БРТПП ще се проведе на 12 декември 2018 г., от 17 часа в Парк хотел „Москва“. На събитието ще присъстват представители на съучредителите на Българо – руската палата –   Владимир Падалко, Вице-президент на Търговско-промишлената палата на Руската федерация и   Цветан Симеонов, Председател на Българската търговско-промишлена палата. Приветствия към гостите ще отправят Негово Превъзходителство   Анатолий Макаров,  Извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България,  Александър Манолев, Заместник-министър на икономиката на Република България,  Юрий Иванов, И.Д.  Търговски представител на Руската федерация в Република България и др.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *