full screen background image
17

Българо-китайски клъстерен форум във Варна

Канят фирми и организации на първи по рода си българо-китайски клъстерен форум

Участието е безплатно

На 18 и 19 май 2018 година във Фестивален и конгресен център (ФКЦ), Варна, ще се проведе първия по рода си Българо-китайски форум „Международни клъстерни политики“ (BCF 2018), организиран от Институт „Конфуций“ при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и „Черноморски клъстер Иновации и развитие“ с подкрепата на „Клъстер за информационно осигуряване на Черноморския туристически бизнес“ и Консултантски клъстер Веритас.

Форумът е под егидата на Областния управител на област Варна  Стоян Пасев.

Организаторите отправят покана към заинтересуваните организации, фирми и лица да се включат в събитието. Участието е безплатно, чрез предварителна регистрация в сайта на форума: http://cnbgforum.eu/pages/bg/registracija.php

Желаещите могат да презентират фирма и/или продукти на презентационен щанд във фоайето на ФКЦ или в пространството около входа на ФКЦ и да участват с рекламно каре в каталога на форума.

BCF 2018 поставя началото на поредица от събития, свързани с развитие на партньорските взаимоотношения между България и Китай в областта на туризма, информационни и комуникационни технологии, качеството на живот и политики в областта на образованието. Основен фокус на събитието е сътрудничеството между български и китайски фирми, организации и институции чрез изграждане на международни клъстерни връзки и колаборации, обяснява  Наско Рафаилов, председател на Инициативния комитет.

На форума ще присъстват представители на държавната администрация, на организации и фирми, които работят с китайски партньори, представители на китайския бизнес, научни организации и висши училища, експерти в областта на туризма, дигиталните технологии и интелигентното образование, китаисти. Сред тях са: Сдружение „Български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай“, „Българо-китайска асоциация за бизнес развитие“, „Клъстер Тракия икономическа зона“, Tianjin Pharm Culture Group, Zhongnan University of Economics and Law.

Целта на BCF 2018 е да срещне два свята, култури и взаимни интереси, които да се трансформират в обмен на идеи и начало на съвместни инициативи. Това е отразено в слогана на събитието – From East to West via Bulgaria, посочва  Наско Рафаилов.

Основните теми, които ще се дискутират в панелните сесии на 18 май са:

  • Туризъм: Модели за развитие на туристически клъстери в глобалния свят.
  • Дигитализация: Иновативни решения в бизнеса.
  • Образование: Творчество и колаборация в клъстерни мрежи.

Форумът ще бъде съпътстван от дискусии в тесен кръг за сътрудничество, съвместни проекти и бизнес възможности (Matchmaking and Networking Event) на 19 май 2018 г. от 9:30 до 13:00 часа.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *