768x432жеижеище

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството на Борисов

Вотът на недоверие ще е за провала в екологичната политика и водните кризи в страната.

БСП внася вот на недоверие срещу правителството за провала в политиката за околната среда и води. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. БСП искат оставка на цялото правителство за провала в политиката.
По думите на Корнелия Нинова в резултат на безхаберие и кражби близо половин милион българи са оставени без достъп до питейна вода. Освен Перник и други градове са изправени пред проблем с водата.

Водната криза от криза в Перник става национална. В същото време цената на водата се увеличава, каяви Корнелия Нинова.

„За десетгодишното управление на Борисов в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем. В същото време постоянно се увеличаваха цените на водата за граждани без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5% от мрежата е подменена, а над 50% от водата се губи“, допълни още Нинова.

Прехвърлянето на отговорността на ВиК дружества, на кметове и общински съветници е жалък опит за спасение на правителството и лично на премиера заяви Нинова.

Трети сме в света по замърсен въздух. Правителството на Бойко Борисов разрешава да се внасят боклуци от цял свят и да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова, каза Нинова.
По думите й всички обяснения за природни причини за недостига на вода са безпочвени.

В Перник Бойко Борисов е казал “ тук политика няма”. Не г-н Борисов, тук всичко е само политика – политика на геноцид, некадърност и корупция, заяви лидерът на БСП. Всичко е политика и от десет години тя има едно лице и едно име – Бойко Борисов. Министрите са послушни изпълнители и вие сами знаете колко често той ги сменя. Това не дава резултат и не променя нищо в общата политика. И причината е тази – просто той е начело и я провежда последователно независим коя калинка използва в този момент и кой бушон гори, когато стане напечено“, каза Нинова.

„Днес е казал ние сме тук от момента, когато сме разбрали за тази криза. Защо никой нищо не ни е казал. Питайте си министрите, господин Борисов, които са разрешавали това, което се случва в Перник. Питайте си областния управител от ГЕРБ, който научи, че има отговорност към този проблем едва след като кризата възникна”, каза още Нинова.

„Тази отговорност е политическа, затова искаме вот на недоверие към правителството и оставка на цялото правителство. Но тя е и наказателна. Някой трябва да поеме наказателна отговорност за случващото се не само в Перник, но и в цялата страна по тези въпроси“, допълни още лидерът на БСП.

Вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на Парламента най-рано на 15 януари, когато започва и сесията на Народното събрание.

 

Print Friendly

Автор: БСТВ


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *