111(1)

Благотворителна инициатива в Бургас

10 640 лева е общата парична сума, събрана на благотворителен футболен турнир, организиран от СФК „Свети Никола” с подкрепата на Община Бургас. Парите ще бъдат разпределени между 19 деца на починали служители от системата на МВР, живеещи на територията на област Бургас, като освен работещи в ОДМВР – Бургас и отдел „Разследване”, има служители от „Пожарна безопасност и защита на населението”, „Гранична полиция”, Районни управления – Приморско, Сунгурларе, Руен и Айтос.

В 13-тото издание на благотворителния футболен турнир, проведен преди дни на спортен комплекс „Славейков“, се включиха 18 полицейски отбора от пет държави, които оспорваха сили за почетната купа. Спечелиха я румънските служители на реда от град Долж, които на финала надиграха отбора на Скопие, Северна Македония с убедителното 5:2. Сборен състав от Сърбия и Босна и Херцеговина зае третото място, а четвърти останаха полицаите от Видин, които са сред най-верните и запалени участници в състезанието.

Основната част от парите бе събрана, като вноска за участие в международния турнир от всеки от участващите отбори, но в кутията за дарения, поставена в Спортен комплекс „Славейков” за времето на спортната инициатива, също бе събрана дарителска сума. Допълнително от двама дарители постъпиха още 2 200 лв., с които общата сумата нарасна на 10 640 лв.

В присъствието на главния юрисконсул в ОДМВР – Бургас – Ани Димчева и инспектора по превенция Цветелина Рандева, инспектор Павлин Ковачев – главен организатор на благотворителното състезание, отвори кутията за дарения и преброи намиращата се в нея сума. „Всяко едно от децата на починали служители от отделните структурни звена в системата на МВР с месторабота Бургаска област ще получи дарение в размер на 560 лв.”, съобщи Павлин Ковачев и добави че парите на подрастващите ще стигнат до тях преди началото на лятната

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *