sunrise (1)(1)

Астролог В.Радиева-Маренова:През ноември ще има втори тур на местните избори!

Прогноза за ноември 2023 година

От началото почти до края на ноември се задържа опозицията Марс-Уран като точния аспект е на 12.11. Марс в Скорпион задава активност и динамика, а Уран някак увеличава импулсивността. Не са изключени внезапни и непредвидени реакции, които са следствие на невъздържаност. Аспектът засилва напрежението и избухливостта и трябва много да се внимава в думите и делата, за да не съжаляваме впоследствие за тях.

Особено в средата на месеца са възможни аварии с техника – предимно да се внимава при работа с електрически уреди. Аспектът е травматичен затова е нужно да шофираме внимателно и да не рискуваме излишно на пътя.

Към тази опозиция участие взимат още две планети – Слънцето и Меркурий, което допълнително засилва влиянието на аспекта. Меркурий отговаря за речта и пътуванията, затова освен на път е добре да владеем и думите си. Меркурий в Скорпион дава дълбока, изследователска мисъл и добър за съставяне на стратегии – в бизнеса и политиката най-вече. Но пък засилва и емоционалността, защото Скорпион е воден знак, отговарящ именно за чувствата.

Планетата е в съединение и с Марс, а това активизира речта и очертава тенденции за конфликтна комуникация. Често общуването е интензивно, но може да доведе и до ожесточени спорове. Уран-Меркурий задава тенденции за креативни решения и иновативен подход към всяка ситуация.

Ето кои са основните астрологични тенденции през месеца:

 • На 8 ноември Венера преминава в собствения си знак – чувствата стават по-меки, но опозицията към Нептун прави хората доста по-реагентни. Всички емоции се преживяват по-скоро на вътрешен план – силно, но не демонстративно. Добър месец за творците – могат да изразят всичко, което извира от дълбините на душата с много вдъхновение.
 • На 11 ноември Меркурий влиза в Стрелец, а това води до повече позитивизъм в мислите. Квадратурата към Сатурн обаче дава известно задържане на думите и страх да кажем всичко, което ни идва наум. Забавяне с документи. Изисква се търпение и повече стриктност при подготовката на деловата кореспонденция до 15.11.
 • На 13 ноември е Новолунието в Скорпион. Темата за утвърждаване и амбицията за власт отново е активна и изготвянето на стратегии ще е водещо. Не са изключени неочаквани обрати и изненадващи постъпки. Могат да се стартират нови проекти. На същият ден се сформира една хармонична конфигурация бисекстил, която изисква решителни действия. Създават се условия да се прояви най-доброто, на което човек е способен и да се достигнат реални положителни резултати. В конфигурацията участват Слънце-Луна-Марс (трите са в съединение), Нептун и Плутон. Според мен това е добър знак и относителна стабилност на политическата сцена. Индикация за достигане чрез мирни действия към важни резултати.
  Нептун има отношение към вирусите и участвайки в тази благотворна конфигурация не смятам, че ще има причина да се притесняваме от нова вълна на заболявания.
 • На 22 ноември Слънцето влиза в зодиакалния знак Стрелец, а на 25 ноември Марс преминава в същия знак. Двете планети сформират напрегнат аспект към Сатурн, а при този аспект трябва много да се внимава. Задават се тенденции за травми, катастрофи.

Ноември се очертава наситен със събития – и трудни, и благоприятни. На 5 ноември ще има и втори тур на местните избори-гласувайте!

Емоционален месец предвид енергията на Скорпиона и с важни последствия предвид коридора на затъмненията през октомври. Но каквото и да ни предлага съдбата едно е сигурно – всеки сам носи отговорност над кое да се фокусира.  

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


   Вашият коментар

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *