DSC01345 (1)

Астрологът :В 2022г.- очаквания за по-спокойни дни и свобода

Прогноза за 2022 година

Влязохме в 2022г. с очаквания за по-спокойни дни и повече свобода. Дали светът ще стане по-добро място за живеене, дали хората ще имат разбиране за процесите, през които преминаваме?

Първото, на което ще обърна внимание са ретроградните вътрешни планети през годината. А те не са малко -Венера, Меркурий, Марс.

Годината започна с ретроградна Венера и ще продължи до 29 януари. Венера ще е ретроградна в Козирог, доста студен и обран откъм емоции знак, но въпреки това ще ни „зарови“ в стари рани. Ще ни се налага да се справяме с наболели теми по материални въпроси. А съвпада й с Плутон означава, че ще се изровим нещо изключително болезнено от най-дълбокото, ехо от миналото, дори от предходни пререждания. Венера освен сигнификатор на любовта и красотата отговаря и за финансите, затова тази тема ще засегне по-голяма част от хората.

Ретрограден Меркурий има четири пъти тази година.
Ето и кои са периодите:
– от 14 януари до 4 февруари в знаците Водолей и Козирог,
– от 10 май до 3 юни в знаците Близнаци и Телец,
– от 10 септември до 2 октомври в знаците Везни и Дева,
– от 29 декември 2022 година до 19 януари 2023 година в Козирог.
Повечето хора вече знаят, че по време на тези периоди се затруднява всеки процес, при който все взаимообменя информация. Затова не е добре да започваме нови начинания.

Другата планета, която е ретроградна през 2022 година е Марс. Tова се случва веднъж на 2 години и стои във фаза на ретроградност около 90 дни – това ще се случи от 30 октомври 2022 година до 12 януари 2023 година. Марс свързваме с действието, активността, войнствеността. Всяка една тема, при която е нужна външна активност ще бъде затруднена, но на вътрешно нива ще се усещаме много по-раздразнителни и агресивни. Затова е добре да се въздържаме от конфликти, защото могат да имат негативни последици.

Най-негативно Марс ще се отрази на бизнеса. Създаване на нова фирма или нов бизнес проект е препоръчително да се отложат. Особено в следните сфери – металургия, автомобили, оръжия, спортни състезания, съдебни дела. Не започвайте ремонт (на двигатели, дом, уреди), защото ще се наложи отново да го поправяте.

Не започвайте ново строителство, а довършвайте вече започнати инциативи.
Този период е високо травматичен, затова е добре да се пазим, когато работим с остри предмети. Има вероятност от травми и наранявания. Не се започват съдебни дела, защото със сигурност ще ги загубим.

Изобщо всяка сфера, в която ще отстояваме позиции и има състезателен характер ще е проблемна включително и организиране на спортни мероприятия. Не планирайте хирургични интервенции – допустими са само по спешност.

Напрегнатият аспект между Уран и Сатурн, който беше водещ почти през цялата предходна година ще се задържи на звездното небе и в началото на тази. Сатурн е символ на старото, контрола, структурата, а Уран носи принципа на свободата, бунтарството, независимостта. Тези две енергии се проявяват под формата на протести и недоволство. Ескалация на напрежението не се очаква, защото бавно този аспект се разпада още по средата на февруари.

През март Марс отново задейства напрежението със съвпада си към Сатурн и отново се очаква недоволство от страна на хората.

Другото ключово за 2022 година събитие е прехода на планетата на благоденствието Юпитер в Риби. От гладна точка на социума тази позиция на Юпитер е изключително благоприятна, защото носи доброжелателност, съчувствие и ориентира хората към взаимопомощ. Води към склонност да се работи за общото благо.

Точно това е енергията, от която се нуждаем след предходните две трудни години.
Интересно е да се анализира къде точно преминава Юпитер в картата на България. Коя е сферата, в която страната ни ще има разширение? Отговорът е в дома на парите, а това означава, че носи стабилизация и позитиви във финансовата сфера на държавата ни.

Към края на годината обаче ще се очаква забавяне на инциативите за стабилизация на икономиката заради ретроградния Марс, който започва от 30 октомври. Решенията взети тогава могат да се окажат грешни.

През април 2022г. Юпитер прави съвпад с Нептун, който условно свързваме с водата (морета, океани, дъждове), така че могат да се очакват повече валежи, а от там и големи наводнения по цял свят.
Късметлиите тази година ще са Рибите и Овните (хора със Слънце, Асцендент, Луна в Риби и Овен), които ще се докоснат до благостта на Юпитер през годината. От 11 май до 29 октомври Юпитер ще е в Овен, но заради ретроградното си движение отново ще се върне в Риби и ще остане в знака от 29 октомври до 20 декември. Благодатта на Юпитер може да се изрази в материални придобивки, повишение на заплатата, разширяване на контактите, престиж, награди, развитие.

Това ще е благоприятна година и за представителите на водните и огнените зодии – Риби, Рак, Скорпион, Овен, Лъв, Стрелец.

Според Китайския зодиак 2022 година е под знака на Черния воден тигър. Това е година с неочаквани обрати и непредсказуеми събития. Но тигърът е символ на сила, смелост и бързина, затова обратите могат да бъдат свързани с нашата решимост за действие и тотална промяна посоката в живота си. Възможно е това да се случва по-плавно заради елемента Вода. Водата е символ на интуиция, духовна връзка и дълбоки чувства, а това ще омекотява спонтанността на тигъра.

Тигърът е също символ на късмет. Затова ви желая година изпълнена с решимост за действие и промяна, която да бъде продиктувана от мъдрост и да ни доведе до късмет.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com
 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *