1503392842

Алкохол -менте се лее по морето

 

2 029 литра  алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове откриха  митнически служители при проверки в района на Черноморието само в рамките на два дни. Задържани са 1 506 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, 323 литра течност с характеристики на вино и 200 литра с характеристики на бира при извършени три отделни проверки – в хотел в Китен, в хотелски комплекс в Слънчев бряг и в частен имот на територията на област Варна.

На 19.08.2017 г. служители на митническа мобилна група /ММГ/ и  Митница Столична, съвместно със служители на Националната агенция за приходите /НАП/ извършват проверка в хотел в Китен.  При проверката, в избено помещение използвано за склад, служителите откриват 1 039 литра етилов алкохол с характеристики на ракия в бидони с вместимост по 120 литра. За установения алкохол не са представени данъчни документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. От течността са взети проби за анализ, с цел точно установяване вида на стоката.

Ден по-рано на 18.08.2017 г.  същият екип извършва проверка в хотелски комплекс в курорта Слънчев бряг. В необозначено складово помещение зад централната кухня на хотелския комплекс  са  открити  17 пластмасови туби с вместимост по 19 литра всяка, пълни догоре.  8 от тубите са съдържали бледожълтеникава течност с мирис на вино с общо количество 152 литра, а останалите 9 туби – червеникава течност с мирис на вино с общо количество 171 литра. В същото помещение са установени и 4 метални съда /кега/ с вместимост по 50 литра. Те са били пълни догоре и с поставени пластмасови фабрични капачки. Съдържането им е общо 200 литра бира. За установените наличности алкохол не са представени данъчни документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Също на 18.08.2017 г. в резултат на проведени оперативно-издирвателни действия и събрана информация за нерегламентирано предлагане на алкохол в хотели и заведения в морските курорти,  екип на митническа мобилна група е извършил проверка в имот в с. Господиново, общ. Бяла, област Варна. На територията на имота е регистриран специализиран малък обект за дестилация  с два съда за изваряване на ракия  с вместимост по 250 литра. При проверката, в гаражно помещение към имота са открити четири съда с етилов алкохол с характеристики на ракия. Общото количество е  467 литра, за които не са представени документи. по смисъла  на Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващи

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *