New Imager235r23r23r

НЧ“Месемврия 2015″-Несебър ви кани на 1 юли

На 1 юли от 20,00 часа в клуб Red Harp (към НЧ „Месемврия 2015“) с адрес: ул. „Христо Ботев“ 10А, гр. Несебър, ще бъде представено второто издание на сборник с хорър разкази от български автори, наречен „Писъци“.

Събитието е включено в официалната културна програма на Народно читалище „Месемврия 2015“ за месец юли. Сборникът е първият общ проект на членовете от клуба на авторите на хорър „Lazarus“ и е издаден в памет на трагично загиналия преводач, писател, редактор и рок журналист Адриан Лазаровски.

На 4 май 2016 г., когато патронът на клуба Адриан Лазаровски щеше да навърши 40 години, „Писъци“ официално излезе от печат. Сборникът е под №13 в престижната “Колекция Дракус” на издателство Gaiana book&arts studio. Корицата е дело на големия художник и илюстратор Петър Станимиров. Истинската сила на сборника е в неговото разнообразие. Съдържа 17 разказа от 17 различни автори – добре познати и утвърдени лица от българската ъндърграунд литература, както и на такива от новата вълна – всеки от които със свой собствен стил, сюжет и начин на разказване.

С тази книга авторите от клуб „Lazarus“ дават силен тласък в развитието на остросюжетния жанр, което се доказва от бързо изчерпалия се първи тираж, както и многобройните положителни отзиви, мнения и ревюта на професионалисти, книжни блогъри, членове на родния фендъм и читатели.

Сборникът не присъства в книжарниците и може да бъде намерен единствено като се поръча директно от издателството или авторите. Посетилите премиерата в Несебър ще имат възможността да се сдобият със сборника с отстъпка от коричната цена.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *