SMS паркиране въвежда Слънчев бряг

 Туристическият сезон навлиза в активната си фаза и за да осигури спокойствие летовниците, „Слънчев бряг” АД въвежда специален режим за паркиране на автомобилите. Почасовото „SMS” паркиране, влиза в сила от ...
| Източник: nessebar-news.com

 Туристическият сезон навлиза в активната си фаза и за да осигури спокойствие летовниците, „Слънчев бряг” АД въвежда специален режим за паркиране на автомобилите. Почасовото „SMS” паркиране, влиза в сила от  30 май 2011 г. на територията на Слънчев бряг – изток. Зоните за паркиране са определени с транспортна схема, съгласувна предварително с МРРБ.  Обозначени са със знаци и табели, които посочват на водачите условията за паркиране.

1.50 лева за всеки започнат час ще струва паркирането в определените места за паркиране. Към тази сума се прибавя и стойността на SMS- съобщението. Заплащането на паркомясто става чрез изпращане на електронно съобщение с номера на автомобила на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори.

Паркираните автомобили, за които не е изпратено съобщение и не е заплатено, ще бъдат блокирани със скоби за 1 час, предупреждават от акционерното дружество. След изтичането на този период, те ще бъдат репатрирани до паркинг за съхранение и тази „операция” ще струва много по-скъпо на водачите – 25 лв. за поставяне на скобите, 50 лв. за репатриране и по 3 лв. на всеки започнат час за „наказателен паркинг”.

Паркирането с SMS-и е първи етап към създаването на бъдеща синя зона,  с която да се регламентира постоянно пребиваването на МПС на територията на целия комплекс.

Print Friendly
FacebookСподели