5000 лева за деца,болни от диабет събраха лайънси

| Източник: nrssebar-news.com

Лайънс обществото в Бургас и Несебър събра на Благотворителния си Коледен бал средства за децата, болни от диабет

 

Под мотото „Да дарим надежда на деца болни от диабет” протече тазгодишния благотворителен Коледен Бал на Лайънс обществото в Бургас. Над сто представители на клубовете от Дистрикт 130 от цяла България уважиха благородното мероприятие, което чрез средства от дарения, търгове и куверти, лични лепти събра около 5 000 лева, които ще бъдат дарени за специфични апарати за борба с диабет и лекарства.

Сумата ще бъде предоставена на нуждаещи се деца, като инициативата ще продължи и през цялата 2016-та година от организаторите – Лайънс Клуб „Виа Понтика“ и ЛК „НЕСЕБЪР“.

        Водещ на Коледния Бал бе известният ни актьор Валери Еличов. Част от програмата включваше представяне на музикални таланти, които представиха пред гостите своите песни и танци и бяха подкрепени с бурни аплодисменти от присъстващите.

Програмата продължи с много томбола и благотворителни търгове, които събраха средства за нуждаещите се деца. Събитието бе уважено от представители на редица клубове в страната, както и лично от Дистрикт Управителя Пламен Чингаров, който пристигна в Бургас специално за Благотворителния Бал на двата Лайънс Клуба от региона/на снимката горе/.

Организаторите получиха и лично грамоти за своята дейност през 2015 г. от  Чингаров, който отличи „Виа Понтика“ и ЛК „Несебър“ за тяхната изключително силна обществена активност. Добрите дела продължават, от двата клуба планират още през м. Януари дарения за децата от домовете в Област Бургас.

Print Friendly
FacebookСподели