ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ ОТ НЕСЕБЪР ОЧАРОВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

ФФ ”Българка”очарова зрители от цяла България, събрали се в зала едно на Националния Дворец на Културата, за да се наслади на Гала концерт под надслов „Българският пламък”, посветен на 100...
| Източник: ПОН

ФФ ”Българка”очарова зрители от цяла България, събрали се в зала едно на Националния Дворец на Културата, за да се наслади на Гала концерт под надслов „Българският пламък”, посветен на 100 години от създаването на Съюза на Народните читалища /1911 г – 2011 г./. Фолклорния състав от Несебър откри събитието и „изгря като слънце” според последвалите коментари от зрители, сред които важни и известни фигури в България. Това е първото излизане на несебърска формация на най-голямата сцена в страната ни и то на такъв важен и значим форум.

ФФ ”Българка” получи своята признателност още когато, след предварително прослушване, бе избрана сред 30-те състава, от заявили участие над 100, да вземе участие в престижния концерт. След блестящото представяне на двете изпълнения – „Като рекла Яна” и „Тодор дюгеня отвори”, бурните овации на публиката дълго време не стихнаха, а изпълнителите от „Българка” и най-вече тяхната ръководителка Дафина Налбантова, от сърце се наслаждаваха на най-голямата си награда, че многобройните им усилия, упорит труд и енергия, са възнаградени и оценени от такава широка аудитория.

На следващия ден в зала 6 на НДК се състоя 32 Извънреден конгрес на Народните читалища, на които участваха всички секретари от читалищата в България. По късно на коктейла, даден по повод на събитието, похвалите и поздравленията към група „Българка” продължиха и лично Президентът на Република България изрази колко е очарован и възхитен от несебърските самодейци.

Print Friendly
FacebookСподели