Успешни акции на полицаине от РПУ-Несебър

| Източник: Пресцентър РДВР Бургас

 

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражба на лични вещи / златни накити, маркови златни очила, стъкло-керамична мъжка маркова гривна, три чифта маркови обувки и ключове за два леки автомобила / всичко на обща стойност 3 000 лева/, собственост на 40 годишен несебърлия/, осъществена за времето от 20.00 ч. до 23.45 ч. на 04.08.т.г., чрез използване на техническо средство от апартамент в комплекс „Орхидея” в Свети Влас, са задържани криминално проявените : П.И., 37 годишен от с. Кокаляне, обл. София, 31 годишния Л.К. от София и 32 годишния В.Г. от София. Мъжете са задържани около 02.00 ч. на 05.08.т.г. в района на х-л „Калина Гардън”, докато се придвижвали с управлявания от П.И. л.а. „Пежо 307”, със софийска регистрация. Малко преди задържането е установено, че от лекия автомобил „Пежо 307” в друг паркиран в близост до х-л „Фламинго” в Слънчев бряг лек автомобил – „Ауди А 3”, със софийска регистрация, също ползван от мъжете, са прехвърлени вещи. При извършеното претърсване на л.а. „Пежо 307” са намерени и иззети множество предмети, технически устройства, текстилни маски с прорези за очите и устата, гумени ръкавици, заготовки за автомобилни ключове, инструменти /клещи и длета/, сглобяема антена и др. за произхода, на които задържаните не могли да дадат логично обяснение. В л.а. „Ауди А 3” са открити : златните накити, луксозните позлатени очила, трите чифта маркови обувки, както и копие на скица на жилищен имот / всичките предмет на кражбата от Свети Влас/, както и три устройства за заглушаване на охранителна техника, радиостанции, слушалки, заготовки на ключове, два ключа за запалване на МПС – марки „БМВ” и „Пежо”, както и множество други предмети / инструменти за взломяване на врати и каси/, дрехи с качулки, ръкавици, маратонки и парични средства. Констатирано е, че мъжете ползват две стая в х-л „Фламинго”, откъдето е иззета още една радиостанция. П.И., Л.К. и В.Г. са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа, привлечени са в качеството на обвиняеми за извършени престъпления по чл. 195, ал. 1 от НК, като им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража за срок до 72 часа”. Приведени са в бургаския затвор.

……………………..

На 06.08.т.г. около 23.00 ч. на ул. „Трети март” в Обзор, служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на л.а. „Мерцедес”, с великотърновска регистрация, управляван от 51 годишния В.З. от Велико Търново, криминално проявен, като намерили и иззели 300 кутии цигари, без акцизен бандерол, три пластмасови туби от по 10 л. със залепен допълнителен етикет „водка” и две пластмасови туби от по 10 л. със залепен допълнителен надпис „бял ром”. В.З. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

……………………………………….

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от Районно управление – Несебър и служители от ГКПП – Летище по отношение грабеж на дамско портмоне, съдържащо сумата от 48 000 руски рубли, собственост на 26 годишна руска туристка, осъществен на 01.08.т.г. от наетия от нея таксиметров шофьор, който трябвало да я откара от Летище „Сарафово” до Слънчев бряг, е установен и задържан за срок от 24 часа извършителят на грабежа – това е криминално проявения В.С., 35 годишен от Обзор –  шофьор на такси „Мерцедес Виано”, с бургаска регистрация, към частна таксиметрова компания. Ограбеното портмоне с цялата сума от 48 000 рубли е предадено от В.С. / след проведените множество процесуално-следствени действия / разпити и разпознавания/ на 07.08.т.г. спрямо В.С. е повдигнато обвинение за извършен грабеж и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

……………………………………………

На 08.08.т.г. около 21.00 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 38 годишен мъж от с. Равда за това че задържал двама младежи,разбили караваната му, намираща се на централния плаж в селото – установено е, че това са : 19 годишния А.А. и18 годишния Й.Й., и двамата от София. В А.А. е намерена торба с хранителни продукти, която е върната на собственника. Установено е, че задържаните проникнали в караваната, след като счупили халката на катинара, с която било заключено складовото помещение. А.А. и Й.Й. са задържани за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

……………………………………………….

Print Friendly
FacebookСподели