Триумф на несебърски каратеки в Швейцария

 Отлично представяне направиха несебърските  каратеки на международния турнир по Карате-Шинкиокушинкай „SWISS OPEN JUNIOR“ в гр. Станс, Швейцария. Състезанието бе изключително силно. Това е най-големия турнир за западна Европа в който...
| Източник: nessebar-news.com

 Отлично представяне направиха несебърските  каратеки на международния турнир по Карате-Шинкиокушинкай „SWISS OPEN JUNIOR“ в гр. Станс, Швейцария. Състезанието бе изключително силно. Това е най-големия турнир за западна Европа в който броя на състезателите надхвърля този на европейското първенство. В него взеха участие 324 състезателя от 14 държави. За българските бойци най оспорвана бе конкуренцията на Русия, Украйна и Казахстан, нации с традиции в Карате.

Ангел РусевДва златни и един сребърен медал станаха притежание на несебърския клуб „БУШИДО“ . Той бе представен от трима състезателя водени от председателя на клуба Сенсей Христо Терзиев. Това са състезателите от младежкия национален отбор Деница Георгиева и Никола Янев и носителя на европейската купа за 2010 г. при кадетите Андрей Русев.

     В категория до 55 кг. при девойките Деница Георгиева бе на висота. Тя демонстрира класа и заслужено спечели първото място.  За зрителите бе особено удоволствие да наблюдават ефектно изпълнената  техника на кълбовидно премятане с въртящ ритник в главата, която и донесе победата с нокаут на финала срещу представителката на домакините Ванеса Рехщайнер.

     В свръхтежката категория +75 Никола Янев  бе  безкомпромисен. Единствения който издържа  срещу него цяло редовно време бе  норвежкия национал  Йохан Кьорщад в полуфиналната среща, а на финала местното величие  Ерик Фалк бе свален на колене в истинския смисъл на думата.

     Третия несебърски състезател Андрей Русев  бе в най-оспорваната категория до 60 кг.  Той бе най-младия и най-лекия състезател  в тази категория, но с уменията си доказа, че тактическите и техническите прийоми могат да компенсират разликата в силата и възраста. В самия край на състезанието шанса му изневери. В една от най-красивите срещи той се сблъска с опитния Феруз Шегебаев от Казахстан.  След равна среща в редовното време  и равностойна игра в продължението, 30 сек преди финалния гонг съдиите допуснаха нелепа грешка и това даде предимство на касахстанеца в крайното решение, а за Русев остана второто място.

     Треньора на несебърския клуб  Сенсей Христо Терзиев  остана доволен от постигнатите успехи и натрупания ценен опит.  Според  него това е било най-силното издание на турнира от създаването му, а нашите бойци за пореден път доказаха, че България е една от водещите сили в най-твърдото Карате.

    

Print Friendly
FacebookСподели