Тежка сесия на несебърския парламент на 14 декември

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

ПО 17 ТОЧКИ ЩЕ ДОКЛАДВА ПЕЙКО ЯНКОВ                                                                 

По 17 точки ще докладва председателят на комисията по общинска собственост, жилищна политика, общински дружества и предприятия Пейко Янков /на сн. втория отдясно наляво/. Първата от тях на насроченото за 14 декември заседание на Общинския съвет в Несебър, по предложение на зам.кмета Виктор Борисов е за промяна предназначението на общински имоти.

Други три са за: отдаване под наем на общински обект № 3 от Базар «Пристанище» , провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на общински обект № 5.2 и № 7.8 от Базар «Пристанище» и  на лекарски кабинет ведно с манипулационна в общинска сграда за здравни дейности «Здравна къща» с кадастрален идентификатор №51500.502.454. 1 по КК на гр. Несебър.

Общинските съветници ще се произнесат и за определяне пазарна цена за продажба на ½ идеална част от УПИ ХVІ-общ. в кв.26 по плана на ж.к. «Черно море» – гр. Несебър с кадастрален идентификатор № 51500.503.301,а също така и за определяне пазарна цена за продажба на поземлен имот с кадастрален идентификатор № 51500. 503.407 по КК на гр. Несебър, представляващ УПИ ХІІ-общ. в кв.7 по плана на ж.к. «Черно море» – гр. Несебър.

Точка 25 е по докладна записка на зам.кмета Виктор Борисов – за предоставяне на безвъзмездно право на управление на Център за спешна медицинска помощ – Бургас, а т.27 е за учредяване безвъзмездно право на ползване върху общински имот на СНЦ «Клуб по спортни танци – Несебър».

Точка 30 е за учредяване право на ползване за постоянен пчелин върху общински имот в землището на гр. Несебър, а т. 33 е предоставяне на имотите – полски пътища на територията на община Несебър, попадащи в масиви за ползване, съгласно сключените споразумения между собствениците и/или ползвателите за стопанската 2015/2016 година.

……………………………….

АТАНАС ТЕРЗИЕВ ЩЕ ДОКЛАДВА ПО ТРИ ТОЧКИ

На насроченото за 14 декември заседание на Общинския съвет председателят на Комисията по образование,култура,туризъм,спорт,здравеопазване,вероизповедание и социални дейности Атанас Терзиев / на сн.- вторият отдясно наляво/ ще докладва по три точки.

Първата от тях е по докладна записка на кмета Николай Димитров за промени в утвърдената мрежа на учебните и детски заведения и обслужващи звена в община Несебър за учебната 2015/2016 г.Другата е по предложение до Министерски съвет на Р България за отпускане на персонална пенсия за несебърски жител, а по третата общинските съветници ще гласуват за  утвърждаване на културни календари на читалищата в община Несебър за 2016 г.

…………………………………………………..

ПРЕДСТОИ ГЛАСУВАНЕ НА РЕШЕНИЯ, ОПРЕДЕЛЯЩИ ЗА РАЗВИТИЕТО ПРЕЗ 2016

Председателят на Комисията по бюджет и финанси и европейски фондове,национални и регионални програми на Общинския съвет в Несебър Върбан Кръстев /на сн.първия отдясно/ ще докладва становища на комисията, чието гласуване е от определящо значение за развитието на Общината през 2016 г.

Първото от тях е за  приемане за изменение на Наредба № 14 за определяне размера на местните данъци, приета с решение № 109 от Протокол № 5/27.02.2008, по докладна записка,чийто вносител е кмета Николай Димитров.

Второто,отново по предложение на кмета, е за промени в бюджета на общината за 2015 г.Третото е за утвърждаване на план-сметка към такса „Битови отпадъци” за 2016. Четвъртото е ползването на дървесина от общински гори през 2016 г.,петото-за прехвърляне заемообразно на средства от бюджетната сметка на Община Несебър в извънбюджетната сметка за средства по ОП РЧР проект № 2014 BG 05М9ОР001-С0001 „Нови възможности за грижа”, и шестото – за отпускане на субсидия на ОФК „Несебър.


 

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly
FacebookСподели