СМЪРТОНОСНИ КВАРТЕТИ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

| Източник:


 

Д-р Георги Чалдъков

 

Като пиша за българска политика ще трябва да започна с английската дума fathead – преведено буквално е „мазна глава“, във всекидневния разговор – „прост човек“.

Затлъстяването (fat accumulation) е един от големите рискови фактори за диабет и е съществена проява на една „нова болест“, наричана метаболитен синдром. За него през 1989 г. бе въведен терминът deadly quartet (смъртоносен квартет), съставен от затлъстяване, диабет, хипертония и повишени кръвни нива на триглицериди и холестерол. Защото усложненията на тази, обобщено наричани сърдечнометаболитни болести, водят до смъртоносни сърдечни инфаркти и мозъчни инсулти – от тях годишно умират около 19 милиони хора в света! През 2014 г. квартетът бе осъвременен и сега включва затлъстяване, метаболитен синдром, възпаление и климатични промени.

Днес аз пренасям смъртоносните квартети от медицината в политиката. Така в състава на един от тях – в 26-годишната история на посткомунистическата българска политика – виждам:

(i)     Лаборанта, преди години наричан Командира,

(ii)   Цар, който заменя царството за имоти,

(iii) Усмивко, наричан още Послушко, на който най-много му пречи Русия*,

(iv) Академик, който дава почетни академични титли на недостойни чужденци.

Поименно те са Иван Костов, Симеон Сакскобургготски,  президентът Росен Плевнелиев и председателят на БАН Стефан Воденичаров, номинаран тези дни за изборите-2016 за президент. Статистиката за българската демографска катастрофа потвърждава смъртоносните действия на политическите квартети.

По даннни на Световната здравна организация българите сме на първите места в света по смъртност от мозъчни инсулти и миокардни инфаркти. По данни на Националния център по обществено здраве и анализи от тези и други болести през 2012 г. са умрели 109 281 българи – един голям български град! От тях 71 644 – от инсулти и инфаркти, 18 299 – от рак. През същата година обаче са родени значително по-малко деца – 69 121. Така предизвиканият (не естественият) спад на населението в България е 40 160 годишно от общо 7 284 600 български граждани към 31 декмеври 2012 г. Като разделим 109 281 на 365, се получава 299 – ужас, толкова много хора умират всеки ден в България!     Като се прибави и високата раждаемост при циганите, тревогата се увеличава, защото България може да стане minority majority nation (нация, в която малцинството става мнозинство) – мечтата на БХК и други НПО.

И на диригентите на българските политически квартети.

___________________________________________________________

* Време е вицепрезидентът Маргарита Попова да бъде президент. Ето какво каза тя пред Информационната агенция ПИК: „Сега е важно тази коалиция да даде отпор на тероризма… Най-важно е да се направи коалиция с участието на абсолютно всички големи – Русия, САЩ и Европа! Сега ще видим кой говори лицемерно и кой мисли за бъдещето на човечеството, децата ни и цивилизацията – ще ни има или няма да ни има. Който не желае коалиция за мир, означава, че там надделяват личните интереси и лицемерието“.

Повече  пише в „Паралелни животописи. Сравнение на Росен Плевнелиев с Маргарита Попова“, публикувани през октовмри 2015 г. в някои електронни издания, които не се подчиняват на цензуратурата – другото изпълнение на политическите квартети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели