Приста Ойл придоби акциите на Шеврон Чехия

Приста Ойл придоби акциите на компанията Шеврон Чехия. Това е поредната стъпка от стратегията на Приста Ойл за разширяване на територията на своите пазари в посока Централна и Източна Европа....
| Източник:

Приста Ойл придоби акциите на компанията Шеврон Чехия. Това е поредната стъпка от стратегията на Приста Ойл за разширяване на територията на своите пазари в посока Централна и Източна Европа. Придобитата компания развива дистрибуцията на масла на чешкия пазар за компанията Шеврон още от 1998 година, с обеми от продажби в размер на 1,500,000 литра и приходи в размер на 4,000,000 евро.

Шеврон Чехия е компания, която има в портфолиото си клиенти като производителите на автомобили и камиони Тойота и Даф, производителите на багери и други земекопни машини Bobcatи подразделението на Шкода за изработване на турбини.

Като условие по сделката, Приста Ойл ще продължи да развива бранда Тексако и през следващите 5 години. Това е съществена част от регионалната стратегия за развитие на партньорството за реализация на маслени продукти между Приста Ойл и Шеврон.

Настоящото придобиване е втората по-голяма сделка на Приста Ойл с активи на Шеврон. Приста Ойл придоби участието на Шеврон в масления завод, който се управлява в партньорство с Узбекнефтегаз – Националната петролна компания на Узбекистан през 2011.

С това придобиване Приста Ойл зае съществен пазарен дял с продажби на масла Тексако и Приста в Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и други държави от Централна Азия.

Партньорството с Шеврон е ключов елемент в бизнес стратегията на Приста Ойл за растеж и налагането на мултибранд стратегията на компанията. Плановете ни са това партньорство да се задълбочи и покрие други големи пазари на компанията Приста Ойл още в рамките на тази година“ – заяви Пламен Бобоков, Председател на Съвета на директорите на Приста Ойл.

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели