Пребиха с бухалки журналист в Поморие

| Източник: dnes.bg

stat Редактор Надежда Христова

Журналистът Стоян Тончев публикува във Фейсбук свои снимки от болницата
Сн.: Официален фейсбук профил

31-годишният журналист и бивш кандидат за кмет на Поморие Стоян Тончев е бил нападнат снощи и пребит с бухалки от двама непознати мъже.

Сигналът за побоя е подаден в Районно управление на полицията в морския град около 23 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Стоян Тончев се е прибирал пеша, когато на ул. „Солна“ е нападнат от двама непознати мъже, които са му нанесли побой с бухалки.

Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Бургас с контузни рани в областта на главата, счупен нос и комоциум, без опасност за живота, допълват от бургаската полиция.

Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Поморие.

Самият Тончев публикува снимки на профила си във Фейсбук и съобщи, че докато го биели, мъжете го питали докога ще пише.

Пред БНР пребитият мъж сподели, че е видял един от нападателите си, но не го познава. Стоян Тончев е убеден, че побоя е свързан с публикации в неговия сайт, в който атакува основно работата на администрацията и на кмета на Поморие. Подчертава, че не е писал от два месеца, така че подозира подготвена атака за стари статии.

Журналистът каза още, че предстои да му се направи скенер, за да се прецени необходимостта от операция.

През октомври 2015 г. журналистът бе кандидат-кмет на Поморие от Партията на зелените. Предизборният му плакат стана хит в социалните мрежи. На него Тончев е представен гордо на колаж, на който позира с официален костюм, държи рицарски меч и пробожда октопод, стискащ банкноти евро.
Журналистът е известен като един от най-отявлените противници на сегашното управление на Община Поморие.

Print Friendly
FacebookСподели