Полицията провери 569 мпс в община Несебър

За времето от 18.08.т.г. до 25.08.т.г. с цел за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване безопасността...
| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

За времето от 18.08.т.г. до 25.08.т.г. с цел за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на метода «широкообхватен контрол», на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени общо 569 МПС и 716 лица.

Съставени са 155 акта за установяване на административни нарушения, от които : пет за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила, 12 акта за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 15 акта за шофиране от неправоспособни водачи на МПС и 21 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност

За други нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 57 акта, а за нарушения на Наредби на Община Несебър са съставени 29 акта. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 14 акта. Наложени са 134 глоби по фиш. Образувани са 13 бързи полицейски производства на лица, притежаващи наркотични вещества.

На 25.08.т.г. служители от група «Икономическа полиция» при Районно управление – Несебър съвместно със служители от Бургаска митница извършили проверка в хотелски комплекс «Явор палас», разположен в Слънчев бряг – изток относно доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки. В хода на проверката в прилежащи три складови помещения са установени големи количества скъпи алкохолни напитки в стъклени бутилки от различни видове / уиски, метакса, водка, коняк и др./ с изтекъл срок на бандерола с общо количество около 350 литра, представляващо нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Установените количества са иззети с протокол от служители на Митница – Бургас.

При проверка в помещение, ползвано за склад с площ около 150 кв.м., прилежащо към хотелския комплекс с намиращи се към него басейн и сауна е установено наличието на 8 пластмасови туби с вместимост 5 литра, пълни с течности с аромат на алкохол, както и два бидона с общо количество около 55 литра безцветна течност с мирис на алкохол. Установено е и наличието на 60 празни смачкани петлитрови пластмасови бутилки с мирис на алкохол, както и кашони с празни бутилки с различни етикети / водка, джин, бренди и др./. Установеното общо количество 93 литра е иззето с протокол от служители на Митница – Бургас.

Предстои извършване на експертизи и налагане на актове за двете установени нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция за установените нарушенията е в размер до 6 000 лева. При проверка в сауната е установено наличието на 44 кашона с по 6 пълни бутилки с вместимост 1 литър, етикитирани с надпис «водка, мента и джин» с общо количество 264 литра, както и 9 кашона с по 5 пълни бутилки с вместимост 1.5 литра, етикитирани с надпис «бренди «Ахелой»» с общо количество 68 литра. Бутилките са затворени с капачки, без акцизен бандерол. Откирти са и две пластмасови петлитрови бутилки, идентични с горните, както и две фунии за пълнене. Установените количества бутилиран алкохол са иззети с протокол за претърсване и изземване в условията на неотложност. Общото количество открит и иззет алкохол от хотелския комплекс е около 800 литра. За случая е уведомен дежурния прокурор от Несебърска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25.08.т.г. в Районно управление – Несебър е задържана 24 годишната Л.В. от с. Синеморец, общ. Царевоза това, че при извършена в района на бар «Викинг» в Слънчев бряг полицейска проверка са намерении и ииззети три полиетиленови пликчета, съдържащи зелена тревна маса / канабис/, две шишенца, съдържащи 84 жълти хапчета и 5 сини хапчета / екстази/, както и сумата от 4 950 лева, 580 евро, 122 долара и 20 паунда. Л.В. е задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на :  девет тонколони за озвучаване с различна мощност, собственост на 56 годишна несебърлийка, осъществена на 23.12.2014 г. от складовото помещение к-с «Мистрал-2» в Свети влас, чрез взломяване на входната врата, е установен и задържан за срок от 24 часа извършителя на деянието – това е 17 гоидшния С.П. от София, който през лятото на 2014 г. работил, като аниматор в комплекса. По думите му тонколоните са откраднати с цел продажба. Вещите – предмет на престъплението са намерени и върнати на собственика. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Print Friendly
FacebookСподели