ОТ СЦЕНАТА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР ОТНОВО СЕ ГОВОРИ ЗА НЕСЕБЪР

| Източник: nrssebar-news.com

В навечерието на Коледа в народния театър „Иван Вазов” се състоя премиерата на книгата „Незавършен портрет”*, чиито автор е известната журналистка, поетеса и телевизионна водеща Юлия Пискулийска.

Книгата съдържа 41 интервюта с български мъже /и един французин/, които заемат различни позиции в българското общество. Всеки от тях е уникален и със съдбата си илюстрира достоверно процесите в съвременна България.

Своеобразната антология  започва с проф.Андрей Пантев, и по азбучен ред завършва с  Явор Дачков.В тази поредица между доц. д-р Млко Сираков и д-р Николай Болтаджиев е включен и несебърският журналист, публицист и автор на книги Максим Момчилов. Интервюто с него е със заглавие: „Не си създавай идоли”.  /Публикуваме го отделно/

За Несебър се говори още веднъж.Тъй като Пискулийска получи картина от илюстрацията на книгата „Завръщане на Пенелопа”,чиито автор е доайена на несебърските художници Радослав Ралев.

Водеща на премиерата на „Незавършен портрет”,както и на поетичната книга на Юлия „Някога Никога”, на сцената на Народния театър бе неподражаемата Татяна Лолова.

Двете книги ще постъпят като дарение и във фонда на несебърските бибилиотеки.

________________________________________________________________________        * Юлия Пискулийска: „Защо е „Незавършен портрет“? Незавършен е защото, колкото и да иска един журналист да обхване всичко, това не е възможно. Винаги остава някакъв детайл, неуловен. Защото всеки човек е някак си в движение и неговият портрет остава незавършен, а е незавършен защото чрез тези хора аз показвам и къс от нашето време. А то също за нас е незавършено“.

Print Friendly
FacebookСподели