Огромни опашки пред застрахователи и пунктове за смяна на стъкла

  news.bg Огромни опашки от автомобили се извиха рано тази сутрин пред всички офиси на застрахователните дружества и специализираните сервизи за смяна на автомобилни стъкла в столицата. От самото начало...
| Източник: news.bg

 


news.bg
опашки автостъкла
опашки автостъкла

Огромни опашки от автомобили се извиха рано тази сутрин пред всички офиси на застрахователните дружества и специализираните сервизи за смяна на автомобилни стъкла в столицата.

От самото начало на работния ден потърпевши шофьори буквално обсадиха брокери и майстори с надеждата час по-скоро да възстановят щетите от вчерашната ледена стихия.

НАП тръгват на проверки срещу продавачите на автостъкла
Още…

Повредите по автомобилите варират от леко напукани до напълно изтръгнати от рамките си предни и задни стъкла, вдлъбнатини по покривите и т.н.

Рано тази сутрин директорът на Изпълнителната агенция за борба с градушките инж. Николай Николов се оправда, че ръководената от него служба обработва градоопасни облаци само над земеделски площи, но не и над градовете.

Застрахователна компания Армеец информира междувременно клиентите си със щети, нанесени от опустошителната градушка в района на София, че центровете за регистрация на щети ще приемат заявления с удължено работно време.

 

 

Показваш удостоверение за техническа изправност – спасяваш се от глоба
Още…

 

Увеличава се срокът за подаване на заявления от 7 на 15 работни дни. Формуляр Уведомление за щета може да бъде изтеглен от от сайта на дружеството www.armeec.bg, секцията „Помощ при щета“, като е необходимо е да се представи документ за собственост на увреденото имущество (за пострадалите автомобили – регистрационен талон).

Уведомленията за щета могат да бъдат подавани и на електронна поща gradushka@armeec.bg и всички и-мейл адреси, публикувани в сайта на дружеството, както и към всички агенции на ЗАД Армеец. За клиентите, подали уведомление по електронна поща, огледите могат да бъдат направени в удобно за тях време и във всички ликвидационни центрове.

Щети, нанесени в гр.София, в рамките на горепосочения срок, клиентите могат да регистрират и в ликвидационните центрове в страната – Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Перник, Благоевград, Казанлък, Плевен, Хасково, Габрово и Ловеч.

Допълнителна информация и съдействие клиентите на дружеството могат да получат от денонощния контактен център на телефон 0700 1 39 39 или в някой от центровете за регистрация на щети в гр. София: ул. „Жолио Кюри“ № 20, бул. „Сливница“ № 425, ул. „Бяло поле“ № 8Д.

Армеец гарантира, че всички екипи на дружеството ще бъдат мобилизирани, за да се осигури бързо и навременно обслужване на клиентите.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че започва оглед на материалните щети. По думите й кметовете на райони формират екипи, които ще обикалят всички пострадали общински сгради и ще получат информация от частните и от държавните постройки.

Тя разпореди още на ръководството на СДВР да предприеме мерки за осигуряване на обществения ред и регулиране на движението в районите,  в които се правят огледи на автомобили от застрахователни компании. Целта е да не се допусне напрежение и да се осигури движението на градския транспорт.

Припомняме, един човек загина в Борисовата градина вследствие на вчерашната буря, след като върху него падна дърво. Над 40 други потърсиха помощ в Пирогов, а материалните щети върху сгради и автомобили тепърва ще се оценяват.

Print Friendly
FacebookСподели