Ограничения за „викачите“ в Несебър

| Източник: ПОН
 
Дейността на физическите лица „викачи” вече се регламентира със заповед на Община Несебър. Необходимостта на мярката е поради големия брой оплаквания на туристи от грубо и натрапчиво отношение към тях от страна на лица, изпълняващи тези функции. Заповедта, която вече е в сила, забранява извършването на рекламна дейност на стоки и услуги от физически лица – „викачи”, извън прилежащата към съответния обект територия.

Пред всякакъв вид търговски обекти – питейни или заведения за хранене, както и пред сгради на хотели, магазини, площадки за развлекателни игри или други уреди и съоръжения за забавление, в които работят лица- „викачи”, същите да извършват този вид дейност единствено и само в рамките на площта, прилежаща към съответния обект и по начин, по който не създават неприятно усещане в преминаващите покрай обектите лица.

Целта на заповедта е както да се регламентира дейността на „викачите”, така и да се осигури спокойствие и комфорт през летния сезон на жителите и гостите на Община Несебър.

Предоставяме на вниманието на всички заинтересувани лица пълния текст на заповедта – изтегли оттук!

Print Friendly
FacebookСподели