НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ЩЕДРОСТТА НА КНЯЖЕСТВО МОНАКО

| Източник: ГЕОПАН

Интерпретативната инфраструктура в Странджа, казано по-разбираемо (указателни и информационни табели) на многобройните маршрути, е тема на дълъг разговор. Надявам се в близко бъдеще – и на обществена дискусия. Тази тема предизвиква и ярост, когато посетителят се вгледа в малкото професионално направени, но простреляни табели.

От години княжество Монако финансира полезни проекти в Странджа – маршрути, карти, табели и други добри инициативи. Една от тях е т.н. „Зелен коридор“ по красивия ляв приток на Велека – Младежка река. Маршрутът е привлекателен с лек за преминаване и живописен ландшафт, завършващ в местността Качул. Отбелязан е … с простреляна табела, разположена вляво от международния път – Бургас – Малко Търново – Истанбул. Указателната табела е изработена професионално и за разлика от всички останали в планината е снабдена с точна карта… и осемнадесет дупки от лично оръжие.

Табелата стои простреляна години. Финансирани с европейски пари проекти в планината се поддържат до мига на отчитането им. След това всеки може да стреля по щедростта… на далечното княжество Монако.

На снимката : Указателна табела за маршрута „Зелен коридор“ – Пътя на реката, недалеч от разклона на Младежко, международен път Бургас – Малко Търново – Истандул. Проектът е финансиран от княжество Монако

Print Friendly
FacebookСподели