Не искахме да плашим американския самолет в Сирия, обясни Москва

© © RIA Novosti. Maya Mashatina архив Руски изтребител премина много близо до американски самолет на 10 октомври, за да го идентифицира, а „не да го плаши“. Това заяви говорителят...
| Източник: news.bg
су-30© © RIA Novosti. Maya Mashatina

архив

Руски изтребител премина много близо до американски самолет на 10 октомври, за да го идентифицира, а „не да го плаши“. Това заяви говорителят на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той поясни, че руският изтребител Су-30СМ е преминал на 2-3 километра от американския самолет.

Докато изтребителят прелиташе над определеното за целта място, радарната предупредителна система, с която всички наши самолети са оборудвани, регистрира емисии от непознат летящ обект. Нашият самолет направи допълнителен завой, за да се доближи на дистанция от 2-3 километра, за да идентифицира летящия обект, а не да го плаши. След това руският Су-30СМ се върна в бойната група, за да изпълни заплануваната задача, обясни говорителят.

По думите му руски пилоти често засичат американски самолети и дрони над Сирия, допълвайки, че инцидентът на 10 октомври не е първият.

„Във въздушното пространство над Сирия нашите пилоти доста често виждат не само американски самолети, но и безпилотни самолети, включително дрони да нанасят въздушни удари“, добави той.

Вашингтон вчера разкри, че американски и руски самолети са стигнали до визуален контакт над Сирия, където Русия и САЩ водят различни въздушни кампании.

Print Friendly
FacebookСподели