Младежи от СДС-Айтос събират пари за ремонт на детски площадки

| Източник: nessebar-news.com

Младежи от СДС-Айтос започват кампания за ремонт и обновяване на детските площадки в града. Идеята се родила спонтанно, след като няколко майки от градчето донесли в местната централа на СДС снимки на местата, където играят техните деца.

“Нямаме къде да седнем, защото пейките са разкъртени. Катерушките и пързалките сигурно са на наша възраст. Да не говорим, че някои са направо опасни.  Обръща се внимание само на центъра, но това не е достатъчно – в покрайнините на града също живеят хора с малки деца”, оплакали се майките в Синята централа в Айтос.

“Младите хора в СДС взеха идеята присърце и решиха още тази седмица да популяризират идеята. На специално организирана младежка дискотека ще се съберат първите средства за ремонт на детските кътове”, съобщи лидерът на СДС-Бургас Петър Янев. Той е убеден, че добрата среда, в която трябва да растат децата, е един от ключовите мотиви за задържането на младите хора в Айтос. Известно е, че младите специалисти напускат града, тъй като тук трудно намират реализация и добри условия за живот.

Младежката дискотека ще се проведе в петък от 21 часа, в Клуб №7 в Айтос.

Print Friendly
FacebookСподели
Етикети: , ,