Искат по-скъпа „Гражданска отговорност“ за нарушителите

  Дребните нарушения на пътя, които не се наказват, водят рано или късно до трагедии, коментира Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Източник: Георги Димитров / Vesti.bg...
| Източник: VESTI.BG

 

Дребните нарушения на пътя, които не се наказват, водят рано или късно до трагедии, коментира Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи


Източник: Георги Димитров / Vesti.bg

 

Още по темата

  • Шофьорът от Панагюрище е с повдигнати обвинения за смъртта на 6-годишния Петьо Гевечанов
    Преди 15 часа

От Българската асоциация на пострадалите при катастрофи предлагат да се въведе по-скъпа „Гражданска отговорност“ за нарушителите на пътя.

„Отдавна говорим и за това

„пътните хулигани“ да плащат много по-скъпа застраховка „Гражданска отговорност“ в сравнение с изрядните шофьори.

Това също е вид превенция“, заяви Владимир Тодоров от асоциацията в предаването „Здравей, България“ на Нова ТВ.

Повод за коментара му бе поредният трагичен инцидент, при който мъж прегази и уби на място 6-годишно дете в Панагюрище. По-късно стана ясно, че шофьорът е имал 20 нарушения преди това, но винаги му се е разминавало.

„Дребните нарушения на пътя, които не се наказват, водят рано или късно до такава трагедия. За съжаление в малките населени места, тъй наречените местни бизнесмени, правят каквото си искат на пътя.

Поради тази причина настояваме да се върнат камерите,

тъй като те са ефективни именно по тези места“, коментира още Тодоров.

Той призова народните представители да въведат закон, според който всяко дете до 14 години да бъде с каска, когато кара велосипед.

Говорителят на полицията в Пазарджик Мирослов Стоянов заяви, че

шофьорът имал 4 акта за превишена скорост.

„Въпросният водач има общо 12 акта за установяване на административно нарушение и шест фиша. Съотносими към последния случай са четири от тях, при които е санкциониран за превишена скорост. За другите провинения се касае за неправилни маневри или за неносене на документи, които са били необходими по време на пътуване“, поясни той.

Същевременно е назначена автотехническа експертиза, която да покаже имало ли е спирачен път или не при инцидента и с каква скорост се е движил автомобилът.

Print Friendly
FacebookСподели