Икономическа полиция с акции в Несебър

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

На 11.08.т.г. служители от група «Икономическа полиция» при Районно управление – Несебър съвместно с представители на Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» – Несебър, Регионален отдел «Национален строителен контрол» Бургас и Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас извършили проверка на два търговски обекта, представляващи питейно заведение – кораб с търговско наименование «Капитан джак» и павилион за хранене, разположен в непосредствена близост до кораба, разположени върху концесионна зона на плаж Несебър – юг. Установено е, че павилиона за хранене се експлоатира от частно дружество, управлявано от 39 годишния М.Г., а питейното заведение «Капитан Джак» – от частно дружество, управлявано от 40 годишния Б.Х. По време на проверката са установени множество административни нарушения, отразени в констативни протоколи от съответните институции.

По отношение на доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки зад три от баровете са намерени кашони, пълни със стъклени бутилки с етикет на различни видове алкохол с безцветна и варираща от светло към тъмнокафяв цвят течност с мирис на алкохол, отворени, без капачки / бутилките видимо са изглеждали многократно използвани, като най-вероятно са пълнени с наливен алкохол без платен акциз, предлаган за продажба / деяние, представляващо нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове//. За случая е уведомена Бургаската митница. Иззети са 48 бутилки с различна вместимост за извършване на митническа експертиза и налагане на административен акт по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция е в размер до 2 000 лева.

На 12.08.т.г. служители от група «Икономическа полиция» при Районно управление – Несебър извършили полицейска проверка в хотелски комплекс, разположен в Слънчев бряг-изток относно доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки. Установено е, че комплекса се управлява от 48 годишната Е.Т., руска гражданка със статут на постоянно пребиваващ чужденец. В хода на проверката в питейните заведения / ресторант, лоби бар и прилежащи към комплекса складови площи/ е открит високоградусен алкохол от различни видове в пластмасови туби с вместимост 10 литра и голямо количество алкохолни напитки с изтекъл срок на бандерола / деяния, представляващи нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове/. За случая е уведомена Бургаската митница. Иззети са :

- 21 пластмасови туби с вместимост 10 литра наливен алкохол / водка, джин, ром, коняк, мастика и мента/ с общо количество 187 литра

- 97 бутилки различни видове алкохол с изтекъл срок на бандерола с общо количество 86 литра.

Общото количество иззет алкохол е в размер на 273 литра. Предстои извършването на експертизи и налагане на административен акт за две нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция за установените нарушенията е в размер до 6 000 лева.

Служители от Районно управление – Несебър задържали 18 годишната С.Б. от Несебър и криминално проявения Г.Д., 29 годишен  от Велико Търново за това, че на 11.08.т.г. около 04.10 ч. на плажната ивица пред бар «Викинг» в Слънчев бряг взели оставена без надзор на земята дамска чанта, собственост на 17 годишна българска туристка, която с двама свои приятели влязла да се къпе в морето. Отнетата дамска чанта заедно с вещите, съдържащи се в нея, е предадена от С.Б. с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Print Friendly
FacebookСподели