Затворени училища и десетки без ток заради лошото време

  Най-много училища – 46, затварят врати заради влошената пътна обстановка   Източник: Боби Тошев/БГНЕС     Още по темата 180 снегорина чистили в София през нощта (видео) Преди 1...
| Източник: vesti.bg

 

Най-много училища – 46, затварят врати заради влошената пътна обстановка

 

Източник: Боби Тошев/БГНЕС

 

 

Още по темата

  • 180 снегорина чистили в София през нощта (видео)
    Преди 1 час
  • Заради снега: Усложнена обстановка по пътищата
    Преди 6 часа

Заради лошото време и снега е преустановен учебният процес в 52 училища в страната днес, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Най-много училища – 46, затварят врати заради влошената пътна обстановка.

Това са 14 учебни заведения в област Бургас, 13 в област Варна, по 3 в област Сливен и в област Шумен, още 8 в област Хасково и 5 в Ямбол.

Още по едно училище в Бургас и в Ямбол са разпуснати днес, но с аргумент заради лошите метеорологични условия.

Заради неработещо парно пък са затворени други 4 училища – в Плевен, Русе, Сливен и София-област.

Същеврeменно лошото време остави без ток някои селища в три области – Сливен, Ямбол и Бургас,

съобщиха от „ЕВН България“.

В област Сливен с нарушено захранване са 7 села, в област Ямбол – 16 и в Бургас – също 7 . Прекъсванията са в резултат на утежнената от вчера метеорологична обстановка – снеговалеж, придружен с вятър, уточняват от електроразпределителното дружество.

Заради проблем в електрозахранването граничните пунктове – Гюешево, Станке Лисичково, Златарево и Кулата не работят, съобщиха от МВР.

=====================================

Информация от EVN България относно обстановката с електрозахранването в Югоизточна България

 

Към 11:00 ч. ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България е нормална с изключение на отделни селища в основно три области: Сливен, Ямбол и Бургас. В област Сливен към момента има регистрирани 7 села с нарушено захранване (основно Блатец, Тополчане, Желю Войвода); в област Ямбол те са 16 (основно Козарево, Калчево, Победа, Симеоново, Войника); в област Бургас – 7 (основно Каменар, Лъка, Извор, Братово, Бродилово). Прекъсваният са в резултат на утежнената от вчера метеорологична обстановка, включваща снеговалеж, придружен с вятър.

 

Екипите на EVN България и диспечерските центрове предприемат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването по местата, където е необходимо. Oт първите светли часове на деня са мобилизирани аварийни групи и техника за отстраняване на повредите. EVN България е осигурила общо 75 дежурни екипа на цялата лицензионна територия, оборудвани с техника и материали.

 

Клиентите могат да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони:

 

ЕVN България

Телефонен център 24 часа в денонощието

0700 1 0007 – телефон при липса на захранване

0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки

0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка

еmail: info@evn.bg

www.evn.bg

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели