Декларация на ПП „Българската Левица“

| Източник:

Правителството на САЩ все повече се отнася към нас като към своя колония. Обявиха ни за при-фронтова държава, без да ни питат. Започнаха  разполагането на своя военна техника на нашата територия, за което българско правителство  научи от американската преса.  След като  американският министър на отбраната Аштън Картър обяви в Талин предстоящото разполагане на американско оръжие в България, нашият министър на отбраната Николай Ненчев заяви, че ние не сме информирани. Метрополията не беше намерила за нужно да информира колониалната администрация за своите намерения в поверената й колония.

В резултат на натиска, оказван върху министър Ненчев, той беше принуден да признае, че тази година ученията в България са рекордно много и че те се налагат в резултат на агресивните действия на Русия и  възможната политическа нестабилност в Гърция.  От тези изказвания се разбира, че на нашето правителство са поставени две задачи,  от една страна да се включим в евентуални военни действия срещу Русия  и от друга да сме готови да участваме в потушаването на евентуално недоволство на гръцкия народ срещу решенията на господарите на света.

Във връзка с това дрънчене на оръжие по нашите земи, ние от Българската Левица заявяваме:
1. Не трябва да допускаме българска територия да бъде използвана за военна заплаха  срещу Гърция. Гръцкия народ трябва да бъде оставен сам да решава съдбата си и всяка външна военна намеса ще бъде агресия срещу суверенна държава и рано или късно ще бъде осъдена като такава.
2. Русия не се явява заплаха за България и нейната териториална цялост. Опитите да бъдем използвани в разгаряне на напрежение между Руската Федерация и ЕС и дори въвлечени във военен конфликт  граничат с национално предателство, за което ще се плаща много висока цена.
Ние се обръщаме към всички български граждани: За да попречим на  това правителство да предаде дългосрочните ни национални интереси, подкрепете антивоенните демонстрции в страната и се включете в подписките срещу разполагането на чуждестранeн военен контигент на територията на България.

ДЕКЛАРАЦИЯТА Е ПРИЕТА НА ЗАСЕДАНИЕ НА НК на БЛ на 11.07.2015 г.

Print Friendly
FacebookСподели