Бургаският административен съд потвърди избора на избраните общински съветници в Несебър

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

Както се очакваше Бургаският административен съд /БАС/ прие за неоснователни доводите на жалбоподателите от коалиция от партии „Зора”,подадени от лицето Венелин Ташев и още 3 лица, за подмяна и фалшифициране на протоколи и гласуване на членове от комисиите в две избирателни секции.

БАС прие,че и това оплакване,както и всички останали, не са обосновани с конкретни фактически данни, не са ангажирани и доказателства в този смисъл, а и видно от приложените по делото протоколи за предаване и приемане на изборни книжа и материали на СИК, налице е пълно и точно съответствие във фабричните номера на протоколите, предадени от СИК, с тези, получени от ОИК. Неконкретизирани са и твърденията за репортажи по националните телевизии- не се сочат конкретни факти, нито предавания, в които тези факти са изнесени, а това от своя страна не позволява извършването на съдебна проверка по тях.

Що се отнася до преценката на жалбоподателите досежно нивото на обучение на членовете на СИК, доколкото се касае за обстоятелства, стоящи извън предмета на доказване и липсват твърдения за допуснати от тези членове конкретни нарушения, вследствие на недостатъчната подготовка, съдът счита, че тези доводи не следва да бъдат обсъждани.

В заключение, според БАС,не се установяват наведените в жалбите нарушения при провеждане на избора, които да са от естество да доведат до друг изборен резултат.

Мотивиран от това съдът потвърди  решение № 196/26.10.2015 на Общинската избирателна комисия в Несебър.Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му,считано от 16 ноември.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Print Friendly
FacebookСподели