Бареков: Най-верният съюзник на ГЕРБ е ДПС

| Източник: Пресцентър ББЦ

Всички лидери на десни партии ходеха на гости при Цветан Василев

 

„Най-верният съюзник на ГЕРБ е ДПС. Те винаги са работили много добре. Те са цели мастодонти, финансови структури, политически и медийни и с тях да се пребори човек е невъзможно“. Това каза лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

 

„Какво ли не съм чул за себе си и не съм изтърпял. Това, че бях смазах от политическата система, не ме прави по-малко упорит да се боря с нея“, увери лидерът на ББЦ. „Цветан Василев да каже занесе ли моята глава на тепсия на Бойко Борисов в гаража в Банкя. Това ли беше сделката – да бъда унищожен от политическата класа“, отново настоя Бареков.

 

Той е категоричен, че всички политици трябва да си признаят за срещите с банкера, защото те не са били случайни. „Моят кабинет в ТВ7 беше един етаж през този на Василев и мога да ви уверя, че почти няма лидер на дясна партия, които да не са му ходили на гости – на РБ, Протестна мрежа, ДСБ, СДС, Кунева, АБВ, дори Първанов, Костов и Кънев – всички са ходили, да не се правят на две и половина“, заяви Бареков и призова Румен Петков също да отговори какво е правил при Василев дни преди евроизборите.

 

Лидерът на ББЦ обясни, че е последният политик, който се е срещнал с Цветан Василев и тогава банкерът е стягал коалиция ГЕРБ-БСП, която да управлява. „Каза ми, че се е виждал с всички политически лидери. Стягаше коалиция, в която останалите не пожелали Бареков да участва, защото бил неконтролируем, неуправляем. Молбата била аз да се оттегля в опозиция“, разказа Бареков и допълни: „Казах му, че няма насрочени избори, няма как да влизам в предварителни договорки“.

 

„ББЦ имаше много сериозна програма, имахме 11% на евровота и бях готов да разруша статуквото. Имахме много добри идеи за реформи, които не бяха изгодни за политическото статукво. Бях готов да водя битката докрай и затова бях атакуван така жестоко от политическата класа. Удариха ни много лошо, но отиваме на местни избори“, обяви Бареков.

 

Внесъл съм сигнал до главния прокурор срещу Христо Иванов заради компроматите, които внесе срещу мен. Той си купи поста правосъден министър с тези компромати срещу мен, стана министър в две правителства, без да е ходил на избори, съобщи лидерът на ББЦ. „6 месеца управлява това правителство и реформи няма. Няма нито един вкаран закон за съдебна и здравна реформа“, онагледи ситуацията Бареков.

 

„Аз съм единственият опонент на Борисов, затова бях ударен толкова лошо. Това не ме прави по-малко упорит да се боря срещу политическата система, ББЦ отива на местни избори. Моите плещи са прекалено големи – мога да си кача трима Борисовци на гърба си“, обясни лидерът на ББЦ.

 

Той отново разказа за участието на симпатизантите му в протеста от февруари 2013 г. „Февруари подкрепих протеста, който бутна Борисов. Стотици наши симпатизанти се включиха. Това бяха хора предимно от крайните квартали на София, които не живееха добре. Те бяха измамени. Наши бяха клоуните със затворнически дрехи, монетите с лицето на Борисов и Пеевски, но Василев знае, че основната маса на протеста срещу модела „Кой“ бяха служители на компаниите му“, разказа Бареков.

 

За симпатизантите на ББЦ, които са протестирали пред дома на Борисов той бе категоричен, че не са били платени. „Те казваха : Бойко отивай на работа, защото той спря да ходи в Народното събрание и това дразнеше много хора“, обясни лидерът на ББЦ.

 

Той отново призна грешките, които е допуснал като лидер на „България без цензура“. „Грешката, която допуснах е, че си позволих да взема хора, напуснали други партии. Георги Ковачев дойде от партията на Кунева, Светлин Танчев – от ГЕРБ, Стефан Кенов – от НДСВ. Във Варна симпатизантите ми казаха: „Прощава се всичко, предателство не се прощава. Един път предател – предател завинаги“, посочи Бареков.

„Другата грешка бе, че сключих коалиция с Ковачки и му повярвах, че ще се оттегли от политиката. Той направи точно обратното, накупи си депутати. Трима от нашите депутати отидоха на заплата при Ковачки и не им прави чест – да се продадеш за една заплата и от консерватор да станеш либерал“, коментира още лидерът на ББЦ. Той попита как в парламента БСП и ГЕРБ търпят един бизнесмен да си купи 7 депутати.

Print Friendly
FacebookСподели