НД „Русофили“ чества 9 май в Поморие и Несебър

    Община Несебър и ветерани от войните в Несебър организираха  поднасяне на венци пред паметната плоча до пощата в новата част на града от на 9 май,а след това...
| Източник:

 

 

Община Несебър и ветерани от войните в Несебър организираха  поднасяне на венци пред паметната плоча до пощата в новата част на града от на 9 май,а след това пред паметника до читалището в стария Несебър .

 

Национално движение „Русофили“ – Поморие, ще чества  „Ден победой“ ( Денят на Европа) 9-ти май , от 11 часа,с поднасяне на цветя :  първо- пред паметника на загиналите граждани от Поморийска община , на фронта по време на Втората световна война , намиращ се в центъра на града  ( до църквата), а след това на двата т.н. „руски паметници“ – на загинали в Поморие съветски войни  през 1944г. и 1946 г.

Ще присъстват и руски граждани , които са си купили недвижимости в Поморие, Несебър , Слънчев бряг и Св. Влас

След това от 18 ч. в Несебър , руснаците са организирали тържествен концерт в ресторанта на хотел „Мариета Палас“,на който могат да присъстват всички желаещи от региона- куверт-35 лева.

=========================

Утрешния ден – 09.05.2014 г. , ще бъде тържествено отбелязан от социалистите в областта. От 10.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на Руския паметник в Бургас. В 11.00 часа Денят на победата ще бъде отбелязан с поднасяне на венци и цветя на паметници в Айтос, от 11.00 часа, в центъра на града, в Сунгурларе, 10.00 часа, в Карнобат от 11.00 часа, в Царево от 10.00 часа в градската градина, в Малко Търново от 17.00 часа в центъра на града, в селата Топчийско, Вресово, Просеник, Мрежичко, Добра Поляна, Ръжица, община Руен, в 10.00 часа, в Средец от 9.00 часа в центъра на града, в Созопол – в 10.00 часа в градската градина и в 12.00 часа на паметника на подводничаря.

Print Friendly
FacebookСподели