От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarИнформационна агенция ФОКУС Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
May 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 
   
Професор Вучков надприказваГенерала 
От: 09-Февруари-2011 19:39;  Прочетена: 2083 пъти   
Автор(източник): в."Стандарт"

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

С морален подход – кое е правилно и кое не – професорът даде съвети на Борисов за всичко в държавата, обясни на премиера кои са добрите и качествени хора в кабинета му и кои не заслужават да са там, както и лансира свои виждания за нови министерства и преструктуриране на сега съществуващи.


Час след като започна разговорът, Вучков обясни на Борисов, че ще му говори на „ти”. Въпреки това, премиерът спази дистанцията като говореше на вие.



Професор Вучков надприказваГенерала
 
Борисов посъветва българите да не сядат пред вино и сланина, ако искат да са здрави  



 


Премиерът Бойко Борисов бе гост в предаването "Времена и нрави" на проф. Юлиян Вучков във вторник вечерта. Коментаторите категорично обявиха: "Професорът надприказва генерала".


Телевизионният водещ даде акъл на премиера за всичко в държавата и му обясни кои са силните и слабите министри в правителството.


С морален подход – кое е правилно и кое не – професорът даде съвети на Борисов за всичко в държавата, обясни на премиера кои са добрите и качествени хора в кабинета му и кои не заслужават да са там, както и лансира свои виждания за нови министерства и преструктуриране на сега съществуващи.


Час след като започна разговорът, Вучков обясни на Борисов, че ще му говори на „ти”. Въпреки това, премиерът спази дистанцията като говореше на вие.


Борисов се върна към най-прясната си външна визита - в Япония, като каза, че интересът на източната страна към инвестиции у нас не е само протоколен и предстои изграждането на соларен парк в Ямболско. Южна Корея пък вложила във ВЕИ-проект до Велико Търново. Енергийните контакти с Китай също бележат ръст, заяви премиерът. Той обаче не скри, че законите носят преференции за инвеститори във ВЕИ-сферата, които излизат солено на народа ни. Държавата е длъжна да изкупува соларната и вятърна енергия на десеторно по-големи цени от тези на АЕЦ-Козлодуй.


Професорът сравни премиера с бившия генерален секретар на ЦК на БКП Тодор Живков. „Винаги, когато има борба, има и съпротива, вие онаследихте опита на Тодор Живков, светът не почва от нас”, поучи за пореден път Вучков.


„Пак ще ме пратят да се обяснявам в ЕНП”, отвърна премиерът, на което Вучков му отговори: „Ти им се оправдавай, аз няма да се оправдавам”.


На червената върхушка още двайсет години трябва да й се задават въпроси, отговори Борисов на припомяне на Юлиан Вучков за скорошното изказване на експремиера Станишев, че е време Бойко да спре да пита, а да вземе и да отговаря.


Водещият се разпали, когато в темата се намеси ромският въпрос.
На ожесточените му призиви за възстановяване на „Строителни войски", направили строителни чудеса през Живково време и оставили ромите с по два занаята в ръцете, и уверенията му, че народът изгаря от желание да се върне на село и да обработва пустеещата земеделска площ, обаче отвърнаха само констатациите на Борисов, че в демократична държава подобен модел не може да бъде осъществяван отново.


„Топи се нацията, Топи се!", издекламира проф. Вучков в контекста на казуса с бесарабските българи, които искат да дойдат и заживеят в България. Неколкократните му опити да убеди Борисов да лобира пред Барозу за опростяване на строгите и сложни процедури за даване на гражданство в страна-членка на Европейския съюз обаче удариха на камък.


Около час след началото на разговора темата се прехвърли към конкретните министри.


И докато с Мирослав Найденов и казуса „Калинка" нещата бяха попретупани, то името на здравния министър Стефан Константинов се задържа за по-дълго в ефира.


Проф. Вучков като умел оратор започна с похвали на добродушието на министър Константинов, но набързо прехвърли акцента към това, че той не познава здравеопазването в цялост, а го е виждал единствено през гишето на гинекологичното отделение в Кюстендил.


В продължение на няколко минути пък категорично призоваваше на поста да бъде поставен по-силен министър, като не пропусна и възможността да даде редица предложения за по-подходящи кандидати, които не биха могли да заемат длъжност по-ниска от най-отговорната.


Атакувайки недъзите на здравеопазването в България обаче, Борисов бе провокиран да порицае здравните навици на хората и да им вмени, че няма как да очакват всичко да им е наред при положение, че ядат боклуци, пият ментета и пушат много.


Премиерът даде и малко по-конкретен пример, обяснявайки, че е нормално българинът да получи инфаркт, ако всеки ден след работа сяда пред червеното вино и сланината.


Любимата тема на Бойко, спорта, също не бе подмината, а проф. Вучков побърза да се заяде, че раковоболните измират, а в България като няма пари, се строи спортна зала. Когато не успя с обосновани аргументи да го убеди, Борисов просто прибeгна до древноримската максима, широко тиражирана по соц-време - „Здрав дух в здраво тяло".


Тоя ДАНС мъти водите в България, вместо да ги бистри, не пропусна да атакува агентите Юлиан Вучков и „посъветва" Борисов по най-бързия начин да съкрати щата от настоящите 3000 души на най-много 500. Тогава премиерът успя да се включи и обясни, че подобни масови съкращения са немислими в момент на финансова криза, защото при уволнение трябва да платиш на всеки служител по 20 заплати.


Час и половина след началото на разговора, чийто край някак оставаше в невъзобразимата далечина, Борисов плахо поиска да си ходи да вечеря, но бе скастрен от проф. Вучков, че трябва да се търпи и че скоро ще дойде време да се приберат при своите приятелки, които да ги дарят с нежна целувка.


„Който си има", отвърна Бойко, а по-късно призна публичната тайна, че от 3 години не живее с Цветелина Бориславова.


За да разведри обстановката и покаже кусурите на средното образование, водещият цитира ученически бисери. Да бъркат учениците Къци и Никола Вапцаров или да мислят, че „Радецки" е писан от Ботев, това е срамота, констатира Вучков и изтръгна обещанието, че на Министерския съвет в сряда премиерът ще си поговори със Сергей Игнатов за средното образование.


Културната тематика бе тотално доминирана от пламенната тирада на професора срещу чалгизацията в страната, която продължава вече 20 години. Юлиан Вучков дори се опита да изчете в ефир част от текста на песен на Сашка Васева, посветена именно на Бойко, но срещна категоричния му отказ и иронично бе попитан от премиера какво да прави с хората от чалга-бранша - „Да ги пратя да строят централа ли?"


На критика на водещия за облеклото на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която ходела като „коледна елха", Борисов не се стърпя и се изцепи:


„Как да й кажа обличай се по-хубаво?"

3S SOT
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Вила Ива 1
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.