mestni_izbori2019

7 ПАРТИИ , 3 КОАЛИЦИИ И 1 ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ИЗБОРИТЕ В НЕСЕБЪР

 

 

Трима са кандидати за кмет на Община Несебър- Николай Димитров независим кандидат ,Красимир Косев  от ПП „Подем”  и Атанас Терзиев от ПП ГЕРБ.

От партия „Ние, Гражданите” регистрираха листа с един единствен кандидат, а в друга партия имаше двама.

От листата изпаднаха шестима.

Кандидатите за кмет на кметство са 7: Свети Влас-3,Гюльовца-2,Кошарица-3,Обзор-2,Оризаре-5, Равда-2,Тънково-3

 

8  IMG_0449-2

По покана на кмета на Община Несебър се състояха консултации за определяне състави на СИК, за произвеждане на избори за общински съветници и за кметове на кметства.Постигно се споразумение общият брой членове на СИК стават 288 в т. ч. общо 108 бр. председатели, зам. председатели и секретари;4 броя СИК по 5 члена, без евентуалната подвижна СИК,10 броя СИК по 7 члена;22 броя СИК по 9 члена.

 

 

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                                

Решение №102/24.09.2019 на Общинската избирателна комисия /ОбИК/ в Несебър е последното, с което е регистриран последният участник за изборите на 27 октомври.Решението по т.8 бе регистрация на допълнение на кандидатска листа на кандидати за общински съветници в община Несебър, предложена от партия  ПП „Подем”, за участие в изборите за общински съветници на 27 октомври 2019.

Предложение от ПП „Подем”, подписано от Красимир Николов Косев, упълномощен от председателя на партията  Александър Цветков Богданов, е за регистриране на допълнение към кандидатската листа на партията, регистрирана с Решение № 73/22.09.2019г.  за участие в изборите за общински съветници в Община Несебър на 27 октомври 2019 г. с един кандидат, като заеме следваща по ред позиция, а именно № 5,като в подреждането на кандидатите е следното:5. Райко Георгиев Димов,    гр. Обзор.

 Последната точка е обнародвана от ОбИК на 24 септември и с това процеса за регистрация на участниците в изборите в община Несебър може да се смятат за приключил.                                                                                                                                                       

 Първата окончателна регистрация, след проверка на подписката,съдържаща 5725 подписа,бе на независимия кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров.Тя е извършена от ТЗ „ГРАО”-Бургас на 17 септември след подаване на необходимите документи от  Инициативен комитет в състав: Ирена Борисова Лашкова; Яни Георгиев Николов; Добринка Христова Тожарова, Петър Христов Козаров и Темка Тодорова Томова, е регистриран с Решение № 11 от 10.09.2019г. на ОИК – Несебър за участие в изборите за кмет на Община на 27 октомври 2019.

Другата регистрация е на местна коалиция к„БСП за България” с листа от 13 души, в която първите трима са: Георги  Георгиев, Златка Николова,Стоян Янчев.

От коалицията са регистрирани и кандидати за кметове на кметства/ккк/.За Оризаре-Черню Пенчев,за Тънково-Христо Николов, за Кошарица-Тихомир Николов, за Свети Влас-Даниел Христов.

Третата регистрация е на к „Нова алтернатива”.Тя е за  листа за съветници от 21 човека ,а първите трима са: Румен  Кулев, Красимир Мавров,Атанаска Белчинова.Ккк са Ели Кирилова от с.Равда и Христо Кабаков от с.Оризаре.

ОбИК регистрира окончателно пп „Български социалдемократи” с листа от 21 души като първите 3 са: Костадин  Нищелков, Славчо Станeлов, Върбан  Кръстев.

От името на пп са регистрирани и трима : за Кошарица-Валентин Станчев,за Оризаре-Васил Василев, за Тънково-Димитър Янакиев                                                                                 

  От пп «Движение21» е регистрирана листа от 20 души в която първите 3 са:  Константин Лефтеров,Александър Александров,Антоанета Радомирова.Регистран е ккк от Свети Влас Атанас Япаджиев.

Листата на пп ГЕРБ е от 21 души,в която първите 3 са: Златко Димитров;Мартин Богданов;Мариан Тодоров. Атанас Терзиев е регистриран като кандидат за кмет на Общината, ккк ще бъде: Христо Янев за Обзор

Регистрираната листа на пп МОРЕ е от 21 души и се оглавява от Благой  Филипов,

Тонка Пешева;Демир Петров.От МОРЕ са регистрирани  6 ккк.В: Свети Влас-Иван Николов,Равда-Андон Бакалов,Оризаре-Марин Керчев,Гюльовца-Жельо Желев, Кошарица-Павел Павлов и Тънково-Златин Георгиев.

ОбИК е регистрирала листа от 21 души мк „Съюз на свободните демократи”,оглавяван от Венелин Ташев,Георги Манолов и Андриан Траянов .Регистрирал е ккк Димитър Иванов от Оризаре.

От ПП „Подем” кандидат за кмет на Община Несебър е Красимир Косев.Кандидати за общински съветници са петима и се оглавяват от Красимир Косев;Красимира  Попова;Васил Куриев.Кандидати за кметове са Михни Колев за  с.Гюльовца и Райко Димов за гр.Обзор.

От пп НДСВ  кандидати за общински съветници са общо двама: Георги Шишманидов и                                                                                                                        Георги Карачев, а от коалиция „Ние, Гражданите“  има един единствен кандидат за общински съветник Илия Бачев.

От АБВ въобще не се регистрираха с листа от , както и настоящите от коалиция „Обединени патриоти” /ВМРО,НФСБ, Атака/ ,пп ДПС, пп „Воля”,коалиция „Демократична България- обединение”,пп „Възраждане”, партия „Свобода” на Ивайло Дражев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *