logo-2

60 ГОДИНИ ОБЩИНА НЕСЕБЪР-Учредителна сесия на ГОНС – 05.06.1976

Учредителна сесия на ГОНС – 05.06.1976

Там, където бъде изпратен на работа

 

3 ПЕН-АПОСТОЛОВ                                                                                                               Проведеният пленум на ГК на БКП-Несебър обсъди въпроси, свързани с учредителната сесия на новоизбрания градски народен съвет.Споделената от секретаря на ГК на БКП-Несебър Васил Киров висока оценка за досегашната работа на Пенко Попов благодарност за дългогодишното му успешно ръководство на цялостната дейност на съвета.

Партийната повеля за системно обновление на ръководните кадри налага Пенко Попов да премине на отговорна стопанска работа.Пленумът се състоя на 05.06.1978 и издигна предложението за председател на ИК на ГОНС да бъде утвърден инж.Григор Петров Харизанов.

Пленумът освободи Пенко Попов  от бюрото на ГК на БКП, а на негово място утвърди Григор Харизанов.

Учредителната сесия на ГОНС-Несебър бе докладвана от Георги Вълков, че всички кандидат-съветници са законно избрани и положили клетва за вярна служба на народа.

Единодушно с таен избор съветниците утвърдиха новия изпълком в състав:

инж.Григор Харизанов- председател,

инж.Андрей Сариев-заместник-председател,

Митьо Пергелов-секретар.

За членове избраха: Михаил Узунову Иван Попов, Божана Чимбулева,Георги Вълков,Христо Кондов и инж.Иван Ербакамов.

Избрани бяха и 6 постоянни комисии на председатели към ГОНС: Зорка Селиминска-„Народно здраве”, Димитър Чаталбашев-„Народна просвета”,Щерю Димитров-„Селско стопанство”, Росица Тулева-„Планиране и финансиране”,Димитър Съселов-„Строителство и благоустройство”, Никола Горнаков-„Обществено обслужване”.

За пълномощници на съставните селища сесията утвърдиха: Илия Пешев за Влас,Димитър Атанасов за Кощарица, Димитъар Лечев за Тънково и Трайко Божинов за Равда.

3 кметове 3-1

Кметове на Несебър-Васил Киров,Пенко Апостолов и Андрей Сариев

Тогашният председател на ИК на ГОНС Пенко Попов изказа благодарност към съветниците, партийното и стопанското ръководство на града за оказване на ценна помощ и увери, че ще отдаде всички сили и там, където бъде изпратен на работа.

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *