hotel-Hrizantema

27 септември-Световен ден на туризма

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н    А Д Р Е С

 

         Уважаеми колеги,

         Уважаеми партньори от всички институции,

         Уважаеми представители на медиите,

         Уважаеми приятели,

Днес за пореден път отбелязваме световния ден на туризма – 27 септември. През 1980 г. Световната туристическа организация към ООН за първи път чества този ден и по този начин утвърждава туризма като световен икономически отрасъл с огромно значение и принос, не само за световната индустрия, но и за културно-историческото развитие на всички нации.

В съвременното ни общество, в което все повече набират скорост тенденциите на глобализма, той се превръща в жизнена философия, в начин на живот, не само защото дава възможност за опознаване на различни култури и национално-исторически ценности, а и защото е универсално средство за реализиране на изконната човешка потребност от познание за света.

България със своята уникална природа, богата история и културно-исторически традиции е част от световното наследство и прекрасно място за туристи от целия свят. От всички нас зависи не само да опазим, но и да съхраним и развием това, което ни е дадено от природата и с общи усилия, труд и целенасочена, разумна и далновидна политика и стратегия да превърнем страната в една от най-желаните, атрактивни и предпочитани дестинации за милионите туристи по света.

Туристическата индустрия в България има своите плюсове и минуси, своите силни и слаби страни. Безспорен е фактът обаче, че тя е един от най – предизвикателните отрасли в икономиката ни и това ни задължава да работим с особена и още по-голяма всеотдайност за нейното бъдеще.

Нека днес, в деня на празника, си пожелаем преди всичко здраве, оптимизъм и вдъхновение в съвместната ни работа, още по-високи успехи, удовлетворение от вложения труд и разбира се  лично щастие.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

 

УПРАВИТЕЛЕН И КОНТРОЛЕН СЪВЕТ

НА „СЪЮЗ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ”

СЛЪНЧЕВ БРЯГ

ЕЛЕНА ИВАНОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *