19665571_1404538302969923_404405769298591807_n

16-годишно момиче от Несебър се нуждае от нашата подкрепа

Разтърсващо: 16-годишна несебърлийка гладува, за да изхранва болната си майка,съобщи пръв сайта Флагман.бг

 

 

 

Разтърсващо: 16-годишна несебърлийка гладува, за да изхранва болната си майка

Тя се нуждае от нашата подкрепа, нека да й подадем ръка
 

Автор: Флагман.бг

Докато нейните връстници обикалят по дискотеки, тя учи и работи, за да се грижи за семейството си

16-годишно момиче от Несебър се нуждае от нашата подкрепа, за да се грижи за семейството си. Майка й и брат й са в тежко психическо здраве и се нуждаят от ежедневно внимание, а баща й ги е изоставил преди много години. За разтърсващата на едно българско семейство съдба разказва местният сайт melnicata.com. Медията е била потърсена от Центъра за обществена подкрепа за деца и семейства в риск в Несебър с апел всеки, който има възможност, да помогне на 16-годишното момиче.

Социалните работници в Центъра са установили, че от една година момичето се грижи за майка си и брат си. Тя помагала и на дядо си, който е в напреднала възраст с 65 % инвалидност, диабет и с множество други заболявания. Момичето (което ще наречем М.) е поело всички домакински задължения като готвене, пране, пазаруване, плащане на сметки и много други.

Бащата е напуснал семейството малко след раждането на дъщеря си и оттогава е с неизвестно местонахождение. През тези години, а и в момента, не оказва каквато и да било материална и морална подкрепа.

М. посещава редовно училище, завърши успешно учебната 2016/2017 година с много добър успех. От повече от месец работи по 8 ч. и учи едновременно, поради което е прекратила посещаването на извънкласни занимания, в които е имала успех и дори се е изявявала на сцена.

Единственият доход на семейството е пенсията на дядото, с която едва успяват да покрият сметките за ток и да се закупят лекарства. Има периоди, в които остават и без електричество, поради забавени плащания. В момента нямат каквито и да било средства, дори и за храна. През изминалата зима момичето споделя, че многократно е ходила гладна на училище по цял ден, но се е срамувала да сподели с приятели и познати. У дома и да има останала храна я отстъпва на майка си и брат си. В най-мразовитите месеци е спяла без отопление, за да пести и отново да има за другите. На всеки въпрос с усмивка отговаря „Свиква се“ или „Издържа се“.

Най-спешна в момента е нуждата от храна и дрехи за семейството. Необходими са дълготрайни хранителни продукти (консерви, буркани, полуфабрикати). Единствено М. в семейството е в състояние да готви, но тя е на работа и почти не й остава време.

Необходими са също така и вещи и материали от първа необходимост за едно домакинство като: почистващи препарати, прах за пране (купува рядко, само ако останат пари от пенсията), сапун, паста за зъби, шампоан, тоалетна хартия и всичко, което човек използва в ежедневието си.
Всеки, който има възможност, нека да дари хранителни продукти. Надяваме се с общи училия и преди всичко с Ваша помощ да помогнем на семейството, апелират от ЦОП.
Адресът на Център за обществена подкрепа – Несебър е:

гр.Несебър, ул.Струма 14
тел: 0554/4 22 95

…………………………………………………..

 

Екипът на сайта „Несебър нюз“ се обръща към своите хиляди читатели,към будната несебърска общественост,към институциите,бизнеса ,обществените и неправителствени организации, с призив да помогнем на  изпадналото в беда семейство !Задаваме и един въпрос:Кой позволи това да се случи ?

 

19665571_1404538302969923_404405769298591807_n

Първите дарени от Вас продукти са вече при семейството. Благодарим Ви за съпричастността мили хора, продължаваме да подкрепяме детето, предстои ни още много работа! Заедно можем повече!!!

Център за обществена подкрепа-Несебър

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      2 thoughts on “16-годишно момиче от Несебър се нуждае от нашата подкрепа

      1. +

        Разполагате ли с нещо по-конкретно – телефон/сметка на момичето. Ще помогне много, ако ги публикувате.

        Reply
        1. Красимир Косев Post author

          само телефона на Центъра за обществена подкрепа в Несебър-записан е-0554 42 295

          Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *