2press

ОБЩИНА НЕСЕБЪР С НОВА ИНИЦИАТИВА

ОБЩИНА НЕСЕБЪР С НОВА ИНИЦИАТИВА НАСОЧЕНА КЪМ МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА

 

Община Несебър, със съдействието на кмета Николай Димитров и съвместно със Сдружението на занаятчиите и творците – Несебър, поде инициативата “Аз и мама“. Тя e насочена към децата и майките в града ни. Новата инициатива цели да се даде шанс на младите хора да творят и възпитават децата си в дух на креативност и творческо въображение.

Сдружението на творците и занаятчиите и Община Несебър канят всички майки с деца на препоръчителна възраст от 3 до 8 години, да се включат в първото мероприятие  под надслов „Аз и мама танцуваме“. То ще се проведе на 03.02.2019г. от 16.00 часа в сградата на Демонстрационния център на занаятите (бившата поликлиника) на втория етаж.

Темите на следващите мероприятия ще бъдат съобразени с желанията и препоръките на майките, като сбирките, инициирани от общината и сдружението, ще отразяват традиционни празници от българския народен календар – Сирни заговезни, Баба Марта, Лазаров ден, Великден и др.

Формата на мероприятията ще бъде отворена и темите ще се определят по график.

1pressЗанятията ще включват ръчната изработка  на сувенири,  кулинарни изделия и предмети, посветени на различните празници и традиционните обредни украси, които ги съпътстват.

Нека заедно да работим за творческото развитие на децата – нашето бъдеще.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *